Skocz do zawartości

xenony do e38 740i

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam pytanko a w zasadzie dwa :)

1.czy moze ktos wie jak zamienic w e38 zwykle tzn halogeny na xenony. pytam bo probowalem znalezc ogloszenia o zestawach bo podejrzewam ze trzeba zmienic takze uklad zasilania tej jednostki a nie tylko lampy. prosze o jakies rady jak to zrobic.

2.czy ktos sie moze orientuje jak po polsku nazywa sie VACUUM VALVE z doslownego tlumaczenia zawor prozniowy, tu znalazlem jego usytuowanie w aucie http://www.realoem.com/bmw/partgrp.do?model=GG82&mospid=47517&hg=11&fg=45

Dzieki

pozdro

Opublikowano
Ksenony zasila prąd kilku tysięcy volt, a nie 12, jak halogeny, więc musisz dołożyć dwie przetwornice. Dodatkowo obowiązkowy jest dosyć drogi układ samopoziomujący. Do tego trzeba dorzucić również obowiązkowe spryskiwacze reflektorów.
Opublikowano
Kolego chodzi Ci o xenon w światłach służących do jazdy w dzień czy halogenach?

Mamuuussiu a czemu ci ludzie klęcza?

......... bo to synku jedzie siódemka!

http://img355.imageshack.us/img355/6865/s5000290mz8.jpg

Leokadia, Amelia, Przemek, Marcin

http://7er.pl/customprofilepics/profilepic345_1.gif

WIELE SERC, JEDNO BICIE. BMW PONAD ŻYCIE

www.bmwteam.boo.pl

Opublikowano
Kup zestaw H3 Xenonów (HID) na allegro.Wszystko jest przygotowane do montażu .W deklu wyciąć otwór (umieścić żarnik w miejsce starego) wpiąć w układ plus /masa .Dobrze schować przetwornice (woda,śnieg,błoto) i cieszyć się efektem :D
Opublikowano
Kup zestaw H3 Xenonów (HID) na allegro.Wszystko jest przygotowane do montażu .W deklu wyciąć otwór (umieścić żarnik w miejsce starego) wpiąć w układ plus /masa .Dobrze schować przetwornice (woda,śnieg,błoto) i cieszyć się efektem :D

.... i oślepiać wszystkich wkoło. Zrób tak kolego jeśli chcesz mieć xenon dla szpanu, a jeżeli naprawdę chcesz mieć lepiej oświetloną drogę, to posłuchaj rad kolegi polus777 albo daj sobie spokój z tym tematem.

Sprzedam Hondę Civic Sport 1.4, salon PL, bezwyp., I właściciel, 80 tys. km - info PW
Opublikowano
  • Autor

.... i oślepiać wszystkich wkoło. Zrób tak kolego jeśli chcesz mieć xenon dla szpanu, a jeżeli naprawdę chcesz mieć lepiej oświetloną drogę, to posłuchaj rad kolegi polus777 albo daj sobie spokój z tym tematem.

no wlasnie chodzi mi o to by było to jak najbardziej zbliżone, konstrukcyjnie ze tak sie wyraze, do fabrycznego ukladu xenonow.nie chcialbym instalowac jakis domoroslych zestawow diy.dziex

Opublikowano

Czy wiesz o czy piszesz???

W pierwszym poscie piszesz ,że chcesz zmienić HALOGENY ...

Teraz ,że to ma być zbliżone do ori ...niebyło czegoś takiego ....

Na marginesie ja pisałem o H3 (do halogenów,TO WG MNIE TE DWIE LAMPKI PONIŻEJ TABLICY REJ :duh: ) ehhhh..... czytać i pisać ze zrozumieniem :mad2:

Opublikowano

Na marginesie ja pisałem o H3 (do halogenów,TO WG MNIE TE DWIE LAMPKI PONIŻEJ TABLICY REJ :duh: ) ehhhh..... czytać i pisać ze zrozumieniem :mad2:

A czy przypadkiem do chalogenów w zderzaku nie wchodzą żarówki h7? ja patrzałem na allegro i tam jest napisane, że h7:) jak cgcesz montować xenon to kup odpowiedni zestaw reflektorów, używane na allegro 1000zł/ szt. bardzo często xenony są już w tych reflektorach fabrycznie, a jeśli nie, to zestaw z D2s to 400 max. razem 2400zł i masz pewność, że policja się nie przyczepi, bo reflektor ma oznaczenie, że są przystosowane do świateł wyładowczych. Myślę, że spryskiwacze można też zamontować samemu i nie będzie to z pewnością problem, gożej z samopoziomowaniem, ale to tak naprawdę ściema, bo to się przydaje tylko wtedy jak ciągniesz przyczepę. W normalnej jeździe to nie pomaga a nawet trochę za wysoko świecą, ja mam oryginał w e38 po lifcie i chyba seryjnie świecą za wysoko i oślepiają:( może to jest kwestia ustawienia świateł? nie wiem, ale jesli ktoś wie to prosze o poradę.

Opublikowano

A czy przypadkiem do chalogenów w zderzaku nie wchodzą żarówki h7? ja patrzałem na allegro i tam jest napisane, że h7:) jak cgcesz montować xenon to kup odpowiedni zestaw reflektorów, używane na allegro 1000zł/ szt. bardzo często xenony są już w tych reflektorach fabrycznie, a jeśli nie, to zestaw z D2s to 400 max. razem 2400zł i masz pewność, że policja się nie przyczepi, bo reflektor ma oznaczenie, że są przystosowane do świateł wyładowczych. Myślę, że spryskiwacze można też zamontować samemu i nie będzie to z pewnością problem, gożej z samopoziomowaniem, ale to tak naprawdę ściema, bo to się przydaje tylko wtedy jak ciągniesz przyczepę. W normalnej jeździe to nie pomaga a nawet trochę za wysoko świecą, ja mam oryginał w e38 po lifcie i chyba seryjnie świecą za wysoko i oślepiają:( może to jest kwestia ustawienia świateł? nie wiem, ale jesli ktoś wie to prosze o poradę.

:duh: :mad2: :mad2: :mad2: :mad2: :mad2: :mad2: