Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam,panowie pytanie jest - jaki olej wlac do mojej 730 z 95r, stan licznika 307 tys km. Auto kupilem niedawno,poprzedni wlasciciel nie wie co bylo wlane i teraz mam dylemat czy zalac go mineralnym czy polsyntetykiem? Prosze o jakies rady w tej sprawie a przy okazji ile oleju wchodzi do tej V8?
Opublikowano
pytanie jest - jaki olej wlac do mojej 730 z 95r, stan licznika 307 tys km.

Odpowiedź jest - żółty i musi mieć na butelce napis: olej silnikowy...

Opublikowano

Odpowiedź jest - żółty i musi mieć na butelce napis: olej silnikowy...

a1410- zołte to sa siki i radze dokladniej przyjzec sie olejowi silnikowemu bo napewno zołty nie jest a jak masz pierdolic glupoty to wogole nie wlaczaj sie w forum bo twoje rady sa chuja warte.

Opublikowano
zołte to sa siki i radze dokladniej przyjzec sie olejowi silnikowemu bo napewno zołty

Jak po raz setny czytam debilne pytanie, to tak samo odpowiadam...

Opublikowano
to nie czytaj kolego jak cie denerwuja pytania. Ja nie spedzam czasu przed kompem i nie mam czasu na szukajke dlatego zadalem pytanie a wydaje mi sie ze jest proste i wymaga prostej odpowiedzi a nie glupich tekstow.Pozdrawiam
Opublikowano
Do silnika wchodzi ok 7-7,5l z wymiana filtra. Kiedys lalem do E34 540i olej Castrol TWS 10W60. Teraz przezucilem sie na Mobil1 0W40 bo poprzedni wlasciciel mojego aktualnego auta powiedzial ze Castrola musial troche dolewac a Mobila ani kropelki co potwierdzilo sie bo jezdze autem juz rok i nic.

pozdrawiam

mavic

Opublikowano
Tylko i wyłącznie syntetyk ewentualnie pół syntetyk. Nawet nie myśl o mineralnym-nie jest zalecany. Można o tym więcej poczytać w linku który Ci dałam w poprzedniej odpowiedzi.

Mamuuussiu a czemu ci ludzie klęcza?

......... bo to synku jedzie siódemka!

http://img355.imageshack.us/img355/6865/s5000290mz8.jpg

Leokadia, Amelia, Przemek, Marcin

http://7er.pl/customprofilepics/profilepic345_1.gif

WIELE SERC, JEDNO BICIE. BMW PONAD ŻYCIE

www.bmwteam.boo.pl

Opublikowano
i nie mam czasu na szukajke dlatego zadalem pytanie

Ty nie masz czasu na szukanie ale uważasz, że inni go mają i go poświęcą przeszukując forum dla Ciebie.

Szczyt arogancji.

Weź sie troche ogranij kolego i rusz swoje 4 litery. Jeśli każdy codziennie założy po 1 temacie który był przeżuwany na forum 100 razy, to niedługo nawet ci, którzy cały czas tu siedzą nic nie pomogą- będzie taki bajzel, że trudno nawet będzie znaleźć coś o olejach.

Pozdro

Opublikowano
dzieki za odpowiedzi a ty kolego tak sie nie denerwuj bo nikt ci nie kaze odpowiadac ani na moje ani na inne pytania. Nie wiem czy rozumiesz co to brak czasu ale mysle ze jabys robil to co ja to bys zrozumial. Pozdrawiam
Opublikowano

to jak nie masz czasu szukać to sobie zadzwoń do serwisu :!:

my tez poświęcamy swój cenny czas i jak wyjdziemy z takiego założenia jak ty to ci nikt nie odpisze bo nie będzie miał czasu

Opublikowano
dzieki za odpowiedzi a ty kolego tak sie nie denerwuj bo nikt ci nie kaze odpowiadac ani na moje ani na inne pytania. Nie wiem czy rozumiesz co to brak czasu ale mysle ze jabys robil to co ja to bys zrozumial. Pozdrawiam

Wiem co to brak czasu i nie interesuje mnie czym sie zajmujesz.

To jest forum "BMW" a nie forum "Czym kto sie zajmuje"; tworzą go ludzie, którzy dzieląc sie swoimi spostrzeżeniami, pomysłami, poradami wkładają w to pewną prace, więc to nie jest Armia Zbawienia, punkt porad w temacie BMW, ani forum specjalnej troski dla księżniczek wymagających specjalnego traktowania, gdzie są ONI- którzy udzielają wskazówek i MY- którzy słuchają.

Oczywiście jesteśmy tylko MY- użytkownicy marki.

Nikt nikogo nie zmusza, żeby sie udzielał na forum i inwestował tam swoją prace, ale minimum wymaga sie od każdego i tym minimum jest właśnie szukanie tego co kogo interesuje, żeby po prostu nie przeszkadzać innym oraz dbać o sprawne działanie tego forum.

ty kolego tak sie nie denerwuj bo nikt ci nie kaze odpowiadac ani na moje ani na inne pytania.

To do kogo było skierowane Twoje pytanie? Może od razu wymienisz tych, od których nie życzysz sobie odpowiedzi? Ciekawe, czy wtedy otrzymasz jakąkolwiek.

PS: Co do oleju- to dla zwykłego zjadacza chleba wystarczy sytentyk lub półsyntetyk ...W40. Jeśli jeździsz w rajdach, drifcie, łoisz do odcinki, palisz gume na parkingach to zdecydowanie ...W60, żeby zapewnione były lepsze właściwości smarne oleju także w wyższych temperaturach.

Pozdro

Opublikowano
Paulo79 jeśli nie odpowiada Ci formuła forum nie odwiedzaj go. Jeśli nie masz czasu przeszukiwać forum jedz do mechanika/specjalisty zapłać mu odpowiednia ilość PLN, zaoszczędzisz swój drogocenny czas.