Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Problem który mam zawarłem najogólniej mówiąc w temacie, a dokjładniej mówiąc to szlak mnie z nimi już trafia. Jadąc po wszelakich nierównościach ( polskie drogi) drzwi od strony pasażera skrzypią, zdaję sobie sprawę że moje BMW jest już dość wiekowe i że konstrukcja pracuje na nierównościach powodując skrzypienie niektórych elementów. Czy macie podobny problem, i czy jakoś sobie z tym poradziliście. Może czymś przesmarować uszczelki, zmienić zaczepy od tapicerki, nie wiem ?

Poradźcie....Dzięki

TOMEK[E32]730
Opublikowano
Wydaje mi się jednak że skrzypienie dochodzi z tapicerki na drzwiach lub ewentualnie między drzwiami a uszczelką więc nie wiem czy to coś da , ale napewno sprawdzę . Dzięki
TOMEK[E32]730
Opublikowano

Sorki, trochę niedoczytałem, myślałem że chodzi o skrzypienie przy otwieraniu drzwi :duh: . A co do skrzypienia podczas jazdy, to może drzwi były rozbierane i są teraz źle złożone. Ja bym zaryzykował i rozłożył je i posprawdzał, czy wszystko jest całe, niepołamane itp.

PS. Ale i tak warto czasem przesmarować te odbojniki, żeby nie skrzypiały i ładnie chodziły (to już tak poza tematem) :mrgreen:

Opublikowano
mialem taki problem ale od kierowcy. trzeszczały jak stare. robiłem dosłowenie wszystko. rozbierałem całe drzwi, te mechanizmy, wszystko smarowałem, podkładasłem jakieś kartoniki i nic. pewnego dnia chciałem wyregulować domknięcie drzwi poprzez przesunięcie tego zawiasu na słupku. przesunąłem i ....przestało skrzypieć :-) raz na zawsze przestało!!
Bring More Women
Opublikowano

Drzwi muszą być źle poskładane - np jak miałą strzal to źle je wyregulowri i trzeszczą.

Wmiarę możkiwości musisz sam e spróbować ustawić na zawiasach - porównaj jak zachodzą uszczeli zewnętrzne na karoserie (patrz przy górze, przy dachu na tym niklu) i ustaw je tak samo jak te gdzie nie trzeszczy (ja tak też mam ale nie az tak znacznie z tym ze u mnie juz nie da się wyrególować)

Chociaż jak raz czytałęm gazetę i testowali tam nowe BMW seri 6 to własnie trzeszczał im słupek po nierównościach od kierowcy, wszystko było ok prócz tego słupa :) a autko nówka nie bite.

http://img221.imageshack.us/img221/9561/bmw9bq.jpg
  • 11 miesięcy temu...
Opublikowano
u mnie skrzypia zaraz po otworzeniu szyby mniej wiecej na polowe swojego zakresu kazde drzwi... kiedy juz chwile poskrzypia i sie uloza to przestaje, z tym ze to na bank jest szyba pracujaca w drzwiach. to samo mialem w lagunie i moj znajomy ma to w mercedesie w124. nie wiem na czym to polega. natomiast jakiekolwiek problemy z drzwiami, ich polozeniem, lub mocowniem tapicerki to napewno efekty roznych interwencji w nich. calkiem niedawno widzialem nowiutka mazde6 (ma 4 miesiace) i byla juz uderzona z boku. to co po "fachowej" naprawie robia prawe drzwi przechodzi wszelkie pojecie...

Discreet charm in automobile Elite - 7 series

http://img388.imageshack.us/img388/1317/img0099a2ol.jpg

• 7 miesięcy temu...