Skocz do zawartości

530d Touring po lifcie - problem swiatlo pozycyjne tyl klapa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam!

Na poczatek sie przywitam, bo to moj debiut na forum. Salve!

Od miesiaca jestem szczesliwym posiadaczem buni 530d Touring. Jest to moje pierwsze BMW i pierwszy diesel wiec sporo nauki przede mna.

Jestem mega zadowolony z zakupu i oczarowany :mrgreen: marka BMW

A teraz do konkretow.

Dzieki Waszej wiedzy zawartej w postach i opcji szukaj udalo mi sie juz rozwiazac problem z nieswiecacymi ringami. Wymiana slynnej zaroweczki H10W uchronila mnie przed wydatkiem okolo 80 pln. Dzieki.

Teraz pojawil sie problem z brakiem lewego tylnego swiatla pozycyjnego w klapie (takie dlugie). Po dobraniu sie do miejsca awarii i zdjeciu plastykowej klapki z zarowkami chyba stopu i cofania w klapie pozostaje cos w miejscu gdzie powinna byc zarowka pozycji. Siedzi cos w plastykowym gniezdzie i za chiny nie moge tego wyluskac. Nie mam ochoty polamac czegos wiec pytam jak sie do tego dostac i co musze wymienic. Opcja szukaj nie pomogla... lub okazalem sie kiepskim poszukiwaczem :wink:

Z gory dziekuje za pomoc i licze na Wasze doswiadczenie i wyrozumialosc.

Pozdrawiam

Edytowane przez upuaut

Sześciocylindrowiec swobodnie poruszający wyobraźnię

-=GHOST IN THE SHELL=-

Opublikowano
A te gniazdo w którym coś siedzi to nie jest przypadkiem przeciwmgielne. W sumie nie wymieniałem jeszcze u siebie żarówki z tyłu w BMW ale nie raz wymieniałem w innych autach to często widziałem że z jednej strony jest zaślepione gniazdo na żarówkę przeciwmgielną. Chyba dlatego że przeciwmgielne zawsze jest tylko jedno z tyłu (takie prawo).
Opublikowano

Jest to na pewno dioda LED i chyba tam nic nie pogmerasz.

Lepiej zajedz z tym do ASO chyba że ktoś na forum już to robił.

:cool2:

A przeciwmgielne w kombiaku są dwie :D

Opublikowano

Witam,

to coś dziwne to doprowadzenie do 4 ledów zasilania bo tam też są 4 ledy do postoju tak jak na słupku. U mnie nieswieci tylko jeden pasek a lapa VALEO jest klejona wieć wiadomo. albo nie ruszamy albo na własną odpowiedzialnośc.

Ale skoro nie świeci ci wcale to może te piny cos nie stykają?

A może na każdy postój jest osobny bezpiecznik?? Różnie to bywa. Oficjalnie lampa jest nierozbieralna i do ledów się nie dostaniesz, zostaje allegro albo opalarka grzanie rozklejanie i po sklejeniu prawdopodobieństwo że lampa może zachodzić para.

powodzenia

Opublikowano

Dzieki mercor

Jeszcze chwila i pewnie bym to polamal w chol**e... U mnie nie pala sie wszystkie paski :cry2: Jest jeszcze jedna szansa. Moze byc bezpiecznik lub przekaznik jakis? I gdzie ich szukac oraz które to?

I jak z wymiana samemu tej lampy LED np. z Allegro?

Pozdrawiam

Sześciocylindrowiec swobodnie poruszający wyobraźnię

-=GHOST IN THE SHELL=-

Opublikowano

Jeśli chodzi o bezpieczniki to nie wiem, trzeba by poczytac opisy na obudowach gniazd bezpieczników. Nie szukałem wiec nie wiem.

Przełącznik napewno nie jest uszkodzony.

A wymiana lampy jest bardzo prosta, cztery śrubki odkręcasz na kluczyk 10 i lampa wychodzi, wkręcasz druga zakładasz ten plastik z żarówkami i gotowe.

powodzenia