Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Coś dzieje się z moją bunią , a mianowicie jak jadę wolno i zakręcam w lewo lub w prawo to słychać dziwne odgłosy z tylnych kół,coś buczy,ale tylko jak skręcam.Jak jadę prosto i szybko to cisza,nic nie słychać.Dzisiaj rozebrałem koło z tyłu aby sprawdzić szczęki i są dobre,ale próbowałem poruszyć piastą i bardzo cięszko szło i przy tym coś buczało.Co to może być?
Opublikowano
moim zdaniem jedno łożysko na jedną stronę ale to robiłem w OPLU. Nie sądzę by BMW zrobiło 2 łożyska na jedną stronę:) bo to by było troszkę bez sensu :duh:

no właśnie,na allegro widziałem komplety z jednym łożyskiem na jedno koło.Ale czy jak by to była wina łożysk to nie szumiały by cały czas?a u mnie tylko jak wolno jadę i skręcam?

Opublikowano
Witam. W moim E46 musiałem wymienić piastę i łożysko ( piasta napawana żeby łożysko się trzymało - wykąbinował jakiś włoch). Piasta 190,- a łożysko 150,- . Teraz jest cicho i przyjemnie. Pozdrawiam
Szulman
Opublikowano
kiedyś w sklepie sie pytalem tak profilaktycznie o łożysko to mówili ze łożysko jest razem z piasta i jak się wymienia to właśnie z piasta ale niewiem czy to prawda.
Teoria jest wtedy, gdy wiemy wszystko, ale nic nie działa. Praktyka jest wtedy, gdy wszystko działa , ale nic nie wiemy