Skocz do zawartości

listwy ozdobne na drzwiach - mały problem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
chodzi mi o te listwy ktore sa na drzwiach ale NIE na dolnej krawedzi drzwi, troche odstaja na koncach :x i teraz mam pytanie co Wy z tym robiliscie czy potraktowac je silikonem :? czy nowe zatrzaski powinny wszystko doprowadzic do pozadku czy cos sie wyrobilo w tych listwach i nowe zatrzaski nie pomoga :?:
BMW nie dla idiotów :naughty: :diabel_smiech: , LPG :naughty:
Opublikowano
chodzi mi o te listwy ktore sa na drzwiach ale NIE na dolnej krawedzi drzwi, troche odstaja na koncach :x i teraz mam pytanie co Wy z tym robiliscie czy potraktowac je silikonem :? czy nowe zatrzaski powinny wszystko doprowadzic do pozadku czy cos sie wyrobilo w tych listwach i nowe zatrzaski nie pomoga :?:

Jak guma odeszła od wzmocnienia metalowego w środku, u mnie tak było to nowe zatrzaski nie pomogą. Ja miałem problem tylko w lewych drzwiach i silicon pomógł także polecam :cool2:

http://img842.imageshack.us/img842/1250/arto.png
Opublikowano
nie no odeszla "cala" listwa nie rozkleila sie tylko wyglada tak jakby zatrzaski puscily na koncach :mad2:
BMW nie dla idiotów :naughty: :diabel_smiech: , LPG :naughty:
Opublikowano
chodzi Ci o listwe plastikową tą co przechodzi przez środkową część drzwi?? Jeśli tak to odstają z winy tego że środek jest stalowy i zardzewiał wtedy listwa zaczyna puchnąć i odstaje, deformuje sie wtedy ta tzw. szyna która trzyma listwe do spinki i puszcza, niestety nic z tym nie zrobisz jeśli masz zaawansowany stan korozji - kłaniają się nowe listwy

Tylko BMW jest ważne...

http://ot.mklub.net - Ciemna strona wpływu BMW na umysł człowieka :-]

Opublikowano

Pozostaje mi tylko potwierdzić w 100% diagnozę kiokio. Tu nie da się leczyć, trzeba transplantować nowe listwy.

Podobnie jest z reszta z listwami przyprogowymi, które również mają metalwa szyne wewnątrz, która nie wytrzymuje tej próby czasu.

Pozdrawiam, Michał
Opublikowano
Jeśli tak to odstają z winy tego że środek jest stalowy i zardzewiał wtedy listwa zaczyna puchnąć i odstaje, deformuje sie wtedy ta tzw. szyna która trzyma listwe do spinki i puszcza, niestety nic z tym nie zrobisz jeśli masz zaawansowany stan korozji - kłaniają się nowe listwy

Co do rdzy jak najbardziej stwierdzenie trafne. No ale nie zgodzę się, że nic sie nie da zrobić. Robiłem to w zeszłym roku. Oczyszcza się to zardzewiałe wzmocnienie, które nota bene przykleja się siliconem do drzwi, a dopiero do niego gumę tez na silicon. U mnie trzyma juz rok, nic nie widać. A co do przeszczepu innych to raczej używane będą w takim samym stanie, w końcu to lata robią swoje :mad2:

http://img842.imageshack.us/img842/1250/arto.png
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Dźizas! Nowe listwy na drzwi przednie lub tylne to wydatek około 120zł za sztukę. Zatrzaski są tanie jak barszcz.

Chyba jednak poszukaj używek, albo kup dużo silokonu.

Kai