Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam mam na oku 530D wiem ze byla delikatnie walnieta przodem ze zbity zostal prawy xenon, czy to prawda ze tam jest czujnik od pp i w momencie zbicia lampy strzela poduszka???pozdrawiam
Opublikowano
ktoś dobre bajki naopowiadał. To teraz wychodzi że dostajesz w lewą lampę poducha strzela a jak dostanie w prawą to już nie strzela??? W lampa nie miała i nie ma nic wspólnego z Airbag.
Opublikowano

wlasnie nie znam sie wiec pytam bo znam historie tego auta i wiem ze byla walnieta tylko ze poszedl reflektor ktory zostal wymieniony na oryginalny ale kolega mowil ze jak mocniej dostanie w lampe to poducha strzela

ps pomylilem sie prawy xenon(juz poprawilem), jezdzilem nia wszystko niby ok nie dymi nie puka nic nie stuka ale chcialem sie poradzic

Opublikowano
moze zle sie wyrazilem, chodzilo mi ze pod lampa albo okolicach jest czujnik i ze jak lampa idzie to odrazu czujnik reaguje i strzela poducha
Opublikowano
lampa i czujnik nie sa razem powiazane. Czujnik poduszek to czujnik przyspieszenia. W momencie jak wykrywa za duze przeciazenie to odpala poduchy