Skocz do zawartości

xenon a poduszka powietrzna

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam mam na oku 530D wiem ze byla delikatnie walnieta przodem ze zbity zostal prawy xenon, czy to prawda ze tam jest czujnik od pp i w momencie zbicia lampy strzela poduszka???pozdrawiam
Opublikowano
ktoś dobre bajki naopowiadał. To teraz wychodzi że dostajesz w lewą lampę poducha strzela a jak dostanie w prawą to już nie strzela??? W lampa nie miała i nie ma nic wspólnego z Airbag.
Opublikowano
  • Autor

wlasnie nie znam sie wiec pytam bo znam historie tego auta i wiem ze byla walnieta tylko ze poszedl reflektor ktory zostal wymieniony na oryginalny ale kolega mowil ze jak mocniej dostanie w lampe to poducha strzela

ps pomylilem sie prawy xenon(juz poprawilem), jezdzilem nia wszystko niby ok nie dymi nie puka nic nie stuka ale chcialem sie poradzic

Opublikowano
W BMW jak dobrze pamiętam jest sensor kulkowy jak w większośći aut i to on odpowiada za odpalenie poduszki a nie lampa :mrgreen:
Opublikowano
  • Autor
moze zle sie wyrazilem, chodzilo mi ze pod lampa albo okolicach jest czujnik i ze jak lampa idzie to odrazu czujnik reaguje i strzela poducha
Opublikowano
lampa i czujnik nie sa razem powiazane. Czujnik poduszek to czujnik przyspieszenia. W momencie jak wykrywa za duze przeciazenie to odpala poduchy