Skocz do zawartości

jak u was świeci dioda w kluczyku?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam pytanie do użytkownków BMW z takim kluczykiem:

http://sellanet.pl/kluczyk.jpg

Czy przy dłuższym wcisnieciu któregoś z przycisków ta czerwona dioda świeci u was ciągle dopóki sie nie puści przycisku czy też miga nieregularnie?

Bo u mnie miga nieregularnie i nie wiem czy to normalne czy cos sie w środku zacina i przerywa...

Pytam bo pilot przestał mi ostatnio działac i badam sprawe, bateria jest nowa, wieczorem bede probowal go zaprogramowac ale wg instrukcji dostepnej tu na forum trzeba wlasnie przytrzymac przycisk przez kilka sekund a jesli u mnie sie zacina to tego nie zrobie...

Zbir
Opublikowano

Mam identyczny kluczyk. Jak wcisne i trzymam to u mnei tez mryga. Tylko denerwuje mnie kombinacja przyciskow.

Jak wcisne raz otwarcie samochodu to otwiera sie samochod i wszystkie szyby. Musze dwa razy wciskac ten przycisk. Nie rozpracowalem tez jeszcze alarmu. Czy wlacza sie od razu po zamknieciu samochodu czy jeszcze cos trzeba wcisnac hmm...

Opublikowano

dzięki, czyli wygląda na to ze to nieregularne mryganie jest normalne. Mam nadzieje ze zaprogramowanie rozwiaze problem.

Lskora, z alarmem ci nie pomoge bo nie mam fabrycznego, ale poczytaj w WDS-ie, np. tu :

http://www.qclt.com:8080/release/en/e46/index.htm

dział complete vehicle - body - locking and security - anti-theft system

z tego co tam piszą to powinno sie załaczać od razu wraz z zamknieciem centralnego

Zbir
Opublikowano
A jeszcze jedno pytanie. Macie jakis dzwiek przy otwieraniu i zamykaniu samochodu z pilota? Bo u mnie tylko kierunki mrugna i to wzssystko..