Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Posiadam BMW 525d z 2002 r. jakiś czas temu zamontowałem do swojej buni CB radio a antenę radia (magnetyczną) zamontowałem na środku dachu. Od tej pory po zamknięciu samochodu włącza się alarm. Myślę że montując antenę (magnetyczną) bezpośrednio nad czujnikiem ruchu umieszczonym wewnątrz samochodu namagnesowałem czujnik i dlatego włącza się alarm. Moje pytanie czy ktoś miał taki przypadek? i jak usunąć usterkę?
Opublikowano
Ja mam antene cb na srodku dachu od 8 miesiecy i nic z alarmem sie nie dzieje,moze jest jakas inna przyczyna.Pozdr
Opublikowano
Po zdemontowaniu anteny z dachu (minęły cztery tygodnie a antenę zamontowałem na klapie bagażnika) alarm dalej się włącza ale nie za każdym razem. Czasem włączy się zaraz po zamknięciu a czasami po kilku lub kilkunastu godzinach albo wcale. Jest to bardzo irytujące gdy na przykład o trzeciej w nocy alarm budzi mnie i cały dom. Diagnostyka komputerem wykazała błąd czujnika ruchu ale serwis nie potrafił go usunąć. Być może przyczyna leży gdzie indziej a to że usterka wystąpiła akurat wtedy gdy zamontowałem antenę to czysty przypadek? Pozdrawiam
Opublikowano
Po zdemontowaniu anteny z dachu (minęły cztery tygodnie a antenę zamontowałem na klapie bagażnika) alarm dalej się włącza ale nie za każdym razem. Czasem włączy się zaraz po zamknięciu a czasami po kilku lub kilkunastu godzinach albo wcale. Jest to bardzo irytujące gdy na przykład o trzeciej w nocy alarm budzi mnie i cały dom. Diagnostyka komputerem wykazała błąd czujnika ruchu ale serwis nie potrafił go usunąć. Być może przyczyna leży gdzie indziej a to że usterka wystąpiła akurat wtedy gdy zamontowałem antenę to czysty przypadek? Pozdrawiam

Miałem ten sam problem.Montowałem antenę magnetyczną na tylnej klapie,a mimo wszystko alarm i tak si,e włączał.Problem zniknął,gdy zdjąłem antenę.Muszę przyznać że uświadomiłem sobie dopiero teraz,że to antena może być powodem zakłóceń alarmu.Dzięki!!!Najgorsze jest to,że nie wiem jak ten problem rozwiązać!!!Czekam na wasze rezultaty.Powodzenia. :cool2:

Opublikowano
pomimo że od kilku tygodni antenę magnetyczna montuje na klapie bagażnika (co jest bardziej kłopotliwe) i tak czasami włącza się alarm