Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Prosze o podpowiedz...mam kaseciaka i multifunkcje. Cos musi ladnie grac,wiec mam dwie opcje- zmieniarka lub iphone/ipod. Za zmieniarke krzykneli mi w ASO prawie 2 tys. Ile kosztuje w ASO to wyjscie pod iphone'a?

Pzdr.

Opublikowano

Witam

Proponuje ci kupić zmieniarkę 6 CD bo interface to interface - słaba jakość.

A zmieniarka oryginalna bmw powinna nieźle grać.

Mam na sprzedaż takie zmieniarki, jeżeli jesteś zainteresowany to pisz na PW.

WEJDŹ I ZOBACZ - FORUM TYLKO O BMW E28

WWW.BMWE28.PL

Opublikowano
Witam

Proponuje ci kupić zmieniarkę 6 CD bo interface to interface - słaba jakość.

A zmieniarka oryginalna bmw powinna nieźle grać.

Mam na sprzedaż takie zmieniarki, jeżeli jesteś zainteresowany to pisz na PW.

co do tego ze interface od ipoda ma słabą jakość to się stanowczo nie zgodze. Mam u siebie interface Dension , który podłanczany jest do wejścia na zmieniarkę i powiem tak, że jakoś dźwięku jest taka jak z CD jak nie lepsza.

co do słabej jakości to jakieś transmitery fm

ipod jest o wiele lepszy od zmieniarki, można wsadzić kilka gb nagrań i zapomnieć o lataniu do bagażnika. Pozatym nazwa utworu i wykonawca wyświetlają się na wyświetlaczu radia + sterowania z kiery też hula

Opublikowano

co do tego ze interface od ipoda ma słabą jakość to się stanowczo nie zgodze. Mam u siebie interface Dension , który podłanczany jest do wejścia na zmieniarkę i powiem tak, że jakoś dźwięku jest taka jak z CD jak nie lepsza.

fizyki nie oszukasz, wiec bzdur nie pisz

ipod jest o wiele lepszy od zmieniarki, można wsadzić kilka gb nagrań i zapomnieć o lataniu do bagażnika

to jest JEDYNA zaleta ipoda w stosunku do CD

zh
Opublikowano

fizyki nie oszukasz, wiec bzdur nie pisz

Jakich bzdur?

Przecież moduł do iPoda dension'a wpięty jest w obwód światłowodowy a więc dźwięk z niego płynący niema żadnych strat w porównaniu do zmieniarki CD. Jeżeli chodzi o jakość muzyki na samym iPodzie to już zależy w jakiej jakości masz mp3. Jeżeli 320kbps to różnicy nie usłyszysz. Niema takiej fizycznej możliwości.

Jeżeli masz DENSION GW500 możesz podpinać też dyski USB, pendrive'y i telefony komórkowe z wyjściem USB - to dodatkowy plus.

Fabryczna instalacja iPoda z pewnością nie jest DENSION'a bo ma limit na ilość piosenek z iPoda (DENSION takiego limitu nie posiada).

http://img125.imageshack.us/img125/2302/bmw1qf7.jpg

BMW E60 530dA Individual, 11.2006, 231hp +DENSION GW500

Opublikowano

Jakich bzdur?

Przecież moduł do iPoda dension'a wpięty jest w obwód światłowodowy a więc dźwięk z niego płynący niema żadnych strat w porównaniu do zmieniarki CD.

prawie dobrze gdyby nie ...

Jeżeli chodzi o jakość muzyki na samym iPodzie to już zależy w jakiej jakości masz mp3. Jeżeli 320kbps to różnicy nie usłyszysz. Niema takiej fizycznej możliwości.

a tu juz zle

ale o tym moznaby b.dlugo

zh
Opublikowano

Jakich bzdur?

Przecież moduł do iPoda dension'a wpięty jest w obwód światłowodowy a więc dźwięk z niego płynący niema żadnych strat w porównaniu do zmieniarki CD.

prawie dobrze gdyby nie ...

Nie prawie tylko w 100% bo mam DENSIONA i wiem jak go instalowałem (patrz dział 'Zrób to sam').

Jeżeli chodzi o jakość muzyki na samym iPodzie to już zależy w jakiej jakości masz mp3. Jeżeli 320kbps to różnicy nie usłyszysz. Niema takiej fizycznej możliwości.

a tu juz zle

ale o tym moznaby b.dlugo

Mylisz się. Przy car-audio (nawet logic7) niema fizycznej możliwości w usłyszeniu różnicy przy 320kbps. Przy 128kbps - możliwe, przy 320kbps (nawet VBR) - niemożliwe. Jezeli uważasz inaczej podaj jakieś sensowne argumenty.

Opublikowano

Nie prawie tylko w 100% bo mam DENSIONA i wiem jak go instalowałem (patrz dział 'Zrób to sam').

Mylisz się. Przy car-audio (nawet logic7) niema fizycznej możliwości w usłyszeniu różnicy przy 320kbps. Przy 128kbps - możliwe, przy 320kbps (nawet VBR) - niemożliwe. Jezeli uważasz inaczej podaj jakieś sensowne argumenty.

nie zrozumielismy sie: problemem jest nie jak podlaczyles tylko co podlaczyles

mp3 z samej "zasady" dzialania jest "be"

choc w wiekszosci wypadkow ludziom to starcza to jednak gdy mowimy o top audio to sie nie nadaje

popatrz ktory cdplayer wysokiej klasy ma wejscie na usb ew. odtwarza mp3

nie ta klasa prosze pana

zh
Opublikowano

nie zrozumielismy sie: problemem jest nie jak podlaczyles tylko co podlaczyles

mp3 z samej "zasady" dzialania jest "be"

choc w wiekszosci wypadkow ludziom to starcza to jednak gdy mowimy o top audio to sie nie nadaje

popatrz ktory cdplayer wysokiej klasy ma wejscie na usb ew. odtwarza mp3

nie ta klasa prosze pana

Przykro mi to napisać ale piszesz bzdury :(

Na hydrogenaudio.org jest wiele tzw blindtestów, które dowodzą, że nawet wytrawni audiofile na sprzęcie naprawdę high-endowym (z wszystkimi ich kablami super beztlenowymi składanymi ręcznie i oplecionymi włosiem starej lamy ze wschodnich indii) potrafią wskazać prawidłowo około połowy teracków (a więc statystycznie nie potrafią).

Jest jeszcze coś takiego w iPodzie jak Apple lossless format, w którym możesz wrzucać swoje cd-rip'y, więc nawet jakbyś miał uszy wrażliwe na pierdnięcie komara nie powinieneś odczuć różnicy przy tym formacie bo jest to tzw bit-perfect copy (tym bardziej w samochodzie przy pracy silnika itp zakłóceniach).

Argument o tym, że żaden player hi-fi niema wyjścia USB może byłby jakimś argumentem gdyby nie to, że rynek hi-fi to rynek napędzany przez estetów i trochę ekscentryków z dużą ilością pieniędzy. Nie wiem czy pamiętasz przypadek sprzed roku gdy zaproszono śmietankę audiofili na test kabli (o ile pamiętam w nowej super-technologii za około 10000 USD/sztuka) i bez ich wiedzy w połowie testu podmieniono je na metalowe WIESZAKI NA UBRANIA dolutowując tylko końcówki z każdej strony. Chłopaki nie słyszeli różnicy (za to po fakcie jak się o tym dowiedzieli zerwali współpracę z firmą, która ten test zrobiła).

Opublikowano

w ogole ipod/mp3player i jakosc maja sie do siebie ...

wystarczy popatrzec na przetworniki jakimi sie odsluchuje muzyke z przenosnych odtwarzaczy

zh
Opublikowano
w ogole ipod/mp3player i jakosc maja sie do siebie ...

wystarczy popatrzec na przetworniki jakimi sie [bAD] muzyke z przenosnych odtwarzaczy

Z tym, że chyba do radyjka w BMW jest to wysyłane cyfrowo (bo przez światłowód inaczej się nie da)?

Więc w moim rozumieniu zera i jedynki lecą światłowodem do radia i tam są zamieniane na sygnał analogowy do wzmaniacza/głosników.

Co do przetworników w iPodzie to zgadzam się, że audio słuchawek brzmi raczej średnio.

Opublikowano
Big dzieki za opinie :D

Pzdr.

Poszukaj co pasuje do Twojego auta na www.dension.com

Pozniej zamow np na enfigcarstereo.com.

Wyjdzie o wiele taniej. Instalacja dość prosta.

Nie wiem jak w Twoim ale w E60 trzeba mieć zmieniarkę lub okablowanie pod zmieniarkę + aktywowaną zmieniarkę w sofcie BMW.

Opublikowano

Mp3 320kbps zripowany prosto z CD na większości sprzętów i dla większości ludzi będzie brzmiał tak samo jak oryginał. Problem zaczyna się jak ktoś ma bardziej wyczulone ucho i lepszy zestaw - no i oczywiście duże znaczenie ma gatunek słuchanej muzyki. Trzeba jeszcze wziąć pod uwagę, że jakość niektórych CD pozostawia wiele do życzenia.

No i oczywiście zniechęciliśmy się mocno do mp3 przez sieć z której większość osób je ściąga - a tam nawet 320kbps brzmi podejrzanie kiepsko - i nie jest to wina formatu :lol:

Opublikowano
a tam nawet 320kbps brzmi podejrzanie kiepsko - i nie jest to wina formatu :lol:

oczywiscie, bo mp3 z lame jest zupelnie inne niz mp3 z innych encoderow

taka uroda mp3

swoja droga, jakby ustrojstwa umialy odtwarzac formaty bezstratne, to dzis taki dysk 500GB kosztuje grosze i byloby duzo lepiej

zh
Opublikowano
Mp3 320kbps zripowany prosto z CD na większości sprzętów i dla większości ludzi będzie brzmiał tak samo jak oryginał.

i dla wiekszosci ludzi rowniez nie trzeba wymieniac systemu audio

jest jednak grupa, ktora to robi

zh