Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jak w temacie. Do EGR dochodzą 2 wężyki z ciśnieniem. Jeden u mnie od momentu kupna nie istniał, drugi to o jakimś śmiesznie małym fi, w dodatku bez opaski, więc nie jest to ten, który steruje zaworem. Tak czy siak, jakieś inne metody, bo wydaje mi się, że pozdejmowanie wszystkich wężyków sprawy nie rozwiązuje....
Opublikowano
dlaczego chcesz odłączyć egr masz jakieś problemy z nim związane ,czy tak dla jaj.
Opublikowano
żadnych problemów, ale spać nie daje mi myśl, że ktoś takie świństwo tam wstawił... chyba nikt o zdrowym rozumie nie chce mieć spalin pompowanych ponownie do cylindra?
Opublikowano

Ja to zrobilem tak, ze stojac przed autem od lewej strony do EGR dochodzi rurka (doprowadzajaca spaliny wlasnie), odkrecilem tamte dwie srubki, docialem z cienkiej blachy aluminiowej okragla podkladke (na tyle cienkiej zeby sie ladnie uformowala przy skrecaniu), no i poskrecalem to wszystko, autko na moj gust deko mniej muli, no i tak jak pisales przynajmniej mu nie pompuje spalin w cylinder ;)

Ps. Jako ze nie mialem nic innego pod reka wykorzystalem dwa denka ze swieczek do podgrzewaczy, docialem nozyczkami, lekko rozklepalem zeby byly gladkie, dalem podwojnie zeby miec pewnosc ze bedzie szczelnie, ale podejrzewam ze pojedynczo tez by zalatwilo sprawe ;)

e36 318tds compact '95/e34 525tds touring '94/e39 525tds touring '97
Opublikowano
Mógłby ktoś zrobić fotke jak to ustrojstwo wywalić w 1,6i m40 ? W poprzednim aucie też się tego pozbyłem i było lekko lepiej.
Opublikowano
Mógłby ktoś zrobić fotke jak to ustrojstwo wywalić w 1,6i m40 ? W poprzednim aucie też się tego pozbyłem i było lekko lepiej.

To pokaż mi kolego gdzie jest EGR w M40 to ci pokaże jak go usunąć... Z moich informacji wynika, że M40 takowego zaworu nie posiada :cool2:

Powiedz mi... maleńka, czy mnie kochasz?? Powiedz mi... czy kochasz moje BMW??

Haratacze - BMW

http://img.userbars.pl/80/15963.png

http://img.userbars.pl/26/5164.jpg