Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam taki mały problem... byłem dzis na stacji ustawic zbieznosc po dwóch godzinach było dobrze według laserów i pana diagnosty (mam nadzieje ze sie zna i miał racje) po zbieznosci przeszlismy do katów i tu pojawił sie problem diagnosta stwierdził ze akurat w tym modelu nie sa regulowane ( E36 320 1993 M-technik- co do tego nie jestem pewien czy oryginalny) :? (dodam ze nadkola prawie leza na kołach)

i tu moje pytanie jakie powinny byc katy w tym aucie??

i czy rzeczywiscie nie sa regulowane?

przyznam ze koło jak na mój gust (akurat na tym sie nie znam) jest za bardzo pochylone/

i opone sciera od srodka

z góry dziekue za sugestie...

KUPIE E30 325i lub 325e
Opublikowano
nie chce cie straszyc ale mialem identyczny problem w e30!! ja nie wiem czy cos sie zmienilo w e36 ale u mnie tez kola byly pochylone i pojechalem na zbieznosc i koles powidzial ze tylko rama pozostajke bo beemka jest poprostu rozjechana, dlatego warto rozporki zakozyc...ale mam nadzieje ze u ciebie nie ma tego problemu bo rama to juz nie jest ciekawa sprawa...ja od razu swoja sprzedalem :)pzdr
Marcin-coupe...BMW theBestMachineontheWorld
  • 1 rok później...
Opublikowano
przy zwyklym zaiweszeni moze to nie jest jako specjalnie widoczne ale jak obnizylem (mocno ) noja e30 odrazu zrobil sie negatyw ;] i z tego co wiem to normalna rzecz ;] zawsze jednak moge sie mylic ;]
Opublikowano

Ja mam oryginalny M-technik i wcale nie jest taki niski (ok. 2.5cm nizej niz seria i twardszy), co daje między progami a podłożem przy kołach ok. 16cm z przodu i z tyłu. Jeśli masz znacznie nizej to z tego powodu masz kąty nie mieszczące się w normach i nadmierne zużycie opon od wewnątrz.

Tak dla informacji w E36 nie masz regulacji kąta pochylenia koła z przodu natomiast w wszystkich E36 poza kompaktem jest taka regulacja z tyłu. Wartości kątów nie pamiętam ale ma je każdy fachowiec robiący geometrię.