Skocz do zawartości

530d, drgania silnika na wolnych obrotach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1. Czasami pojawiają się drgania silnika na wolnych obrotach , raz wyłączyłem silnik uruchomiłem ponownie i auto wróciło do normalnej pracy. Efekt ten zauważyłem szczególnie przy niższych temperaturach otoczenia, ale może to tylko zbieg okoliczności. Zaczyna to się powtarzać więć zaniepokoiło mnie to.

2. Diagnostyki komputerowej jeszcze nie robiłęm, myślę że jutro podłącze kompa i zobaczę co się dzieje.

3. Będę wdzięczny za radny kolegów, którzy mieli podobne historie.

LW
Opublikowano

Nie wiem czy dobrze Koledze podpowiem, ale powiem co mi się nasunęło... Miałem podobny objaw w E36 dieslu. Auto, gdy było gorąco na wolnych obrotach czasami drżało, jednocześnie spadały obroty o ok. 100-150 rpm. Okazało się, że wadą są jakieś czujniki na pompie (dokładnie już nie pamiętam). Usterkę wykrył elektryk samochodowy, także polecam skorzystac z rady jakiegoś fachowcy...

Pozdrawiam

///Mpower
Opublikowano
Nie wiem czy ja panom pomogę.U mnie było to samo,drgania silnika na wolnych obrotach-komputer nic nie wykrył.Mechanik stwierdził że to wtryskiwacz nr.5,więc go wymienił.Po miesiącu znowu to samo,a nawet gorzej.Samochód co jakiś czas tracił moc.Ten sam mechanik-wymiana wtrysku nr.2.No i dzwonię dzisiaj do niego i mówi że po wymianie jeszcze coś nie tak-silnik nierówno pracuje.Jutro mam jechać po odbiór.Ciekawe co wymyślił?
Opublikowano

Pytanie do kolegi LeszekW, byłeś może u jakiegoś elektryka samochodowego? Na Twoim miejscu zorientowałbym się u jakiegoś fachowcy (niekoniecznie specjalizującego się w BMW), może poradzi i problem się rozwiąże... Oczywiście sugerowanie się wypowiedziami inny jest bardzo ważne, ale na początek zasięgnąłbym rady specjalisty...

Pozdrawiam i mam nadzieję, że uda się "Niuńkę" doprowadzic do porządku ;)

///Mpower