Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

szukałem w wyszukiwarce i nic...

Czy ma znaczenie w jakiej pozycji ma znajdować sie pokrętło od nawiewu na konsoli centralnej(czerwone czy niebieskie badz optymalne położenie) żeby funkcja AUTO klimatronika utrzymywała zadaną temperature np 22*C ????czy też jest to bez znaczenia? prosze o odpowiedz..

Opublikowano
szukałem w wyszukiwarce i nic...

Czy ma znaczenie w jakiej pozycji ma znajdować sie pokrętło od nawiewu na konsoli centralnej(czerwone czy niebieskie badz optymalne położenie) żeby funkcja AUTO klimatronika utrzymywała zadaną temperature np 22*C ????czy też jest to bez znaczenia? prosze o odpowiedz..

nie nie jest bez znaczenia. Dasz na 3 czerwone kropki to zatkasz napływ zimnego powietrza. W zimne dni nastawiaj na czerwone a w ciepłe na niebieskie. Położenie środkowe skutkuje mniejszą skutecznością. W trasie to jeszcze ok ,ale jeśli chcesz szybko schłodzić lub ogrzać wnętrze to przestawiaj.

Opublikowano
Tym pokrętłem regulujesz rozdział powietrza góra-dół. Jeśli dasz na czerwone, to z górnych kratek będzie leciało cieplejsze powietrze, z pozostałych zimniejsze i odwrotnie. Oczywiście jak się wymiesza to co leci na górę z tym co na pozostałe kratki, to docelowo powinno być tyle ile masz na wyświetlaczu klimatronika.

Jedyne

http://images.spritmonitor.de/229694.png