Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
cześć ,witam forumowiczów,mam problem trzy dni temu założyłem xenon 6000k i do dzisiaj było wszystko ok ale wstaję rano bo miałem wyjazd do Koszalina i zauwarzyłem ,że prawe światełko mi mruga,nie mocno ale wyraźnie widać ,że mruga i mnie :mad2: teraz wróciłem i w powrotnej drodze to samo.I moje pytanie ,w czym tkwi problem:zestaw kosztował 700 stówek,ma dopiero 3 dni ,wiec???jutro zamienie żarniki,sprawdzę styki,ale jak to nic nie da to co sugerujecie????
Opublikowano
a i dodam ,że w nocy lało jak jasna cholera ,czy to ma wpływ? a dpodam jeszcze,że użyłem :search: ale wiecie jak człowiek ma jakiś problem to wali wprost
Opublikowano
To raczej będzie przetwornica, ja i moi znajomi przerabialiśmy już kilka kompletów xenonów tych samych i od tego samego sprzedawcy i wcale nie były drogie bo około 300zł i żadnych problemów świecą do dziś ( najstarsze ponad rok ), tylko trzeba kupować już sprawdzone, problem może być jeszcze w tym że jakieś urządzenie emituje zakłócenia na tą przetwornicę spróbuj podłączyć plusa bezpośrednio z akumulatora i będziesz wiedział na 100%. :8)
Opublikowano
koledzy a czy te zakłócenia może robić cb radio ?bo dzisiaj na przykład trochę jeździłem i zero mrugania,ale jeździłem bez włączonego cb,a jak jechałem wczoraj do Koszalina to z cb radiem i wtedy też były mrugania?a może wilgoć ale z tego co wiem to przetwornice są wodoszczelne.
Opublikowano

zamien palniki miejscami, bedziesz wiedzial czy miga palnik czy przetwornice.

elektronika kosztujaca kilkanascie tys. zlotych czasem jest uszkodzona zanim sie ja sprzeda. nie ma sie co dziwic. w koncu to made in china.

Opublikowano
Witam! Ja Mam rownież niedawno zaqlozone xenonki... Normalka ze zakłócaja CB radio, i nic nie da sie z tym zrobic... Najlepiej wymienic cale przetwornice jak chcesz by wszystko było ok Pozdrawiam
Opublikowano
Witam. ja w sumie nie mam problemu ale tak właśnie się zastanawiam czy się nie pojawi bo u mnie lewy xenon miga przez jakieś 15 sekund po włączeniu rano jak się rozgrzewa czy to znaczy że przetwornica będzie do wymiany??? bo póki są na gwarancji musze działać :wink:
Opublikowano
Ja mam już chwilę HID-y zauwazyłem tylko ,że CB mi trochę trzeszczy i nic[odpukać] poza tym,Hidy są sprawdzone dałem 230 pln i świetnie się spisują...pzdr. :arrow:[ moze jakiś fachman od elektroniki się wypowie,czy są jakieś ekrany co by te przetwornice zabudować?]
"" jedż z butem ,ale nie na kapciu"", mów co myślisz , rób co mówisz
Opublikowano
oświadczam wszem i wobec ,że moje cb zakłóca xenonki posprawdzałem styki poprzekładałem żarniki cały czas to samo jeden mruga i koniec. Jak wyłącze cb dalej mruga wyłącze i włącze światła i jak ręką odjął cudne światełko :D