Skocz do zawartości

xenon

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
cześć ,witam forumowiczów,mam problem trzy dni temu założyłem xenon 6000k i do dzisiaj było wszystko ok ale wstaję rano bo miałem wyjazd do Koszalina i zauwarzyłem ,że prawe światełko mi mruga,nie mocno ale wyraźnie widać ,że mruga i mnie :mad2: teraz wróciłem i w powrotnej drodze to samo.I moje pytanie ,w czym tkwi problem:zestaw kosztował 700 stówek,ma dopiero 3 dni ,wiec???jutro zamienie żarniki,sprawdzę styki,ale jak to nic nie da to co sugerujecie????
Opublikowano
  • Autor
a i dodam ,że w nocy lało jak jasna cholera ,czy to ma wpływ? a dpodam jeszcze,że użyłem :search: ale wiecie jak człowiek ma jakiś problem to wali wprost
Opublikowano
  • Autor
coooo!!!! po trzech dniach !!!!!! coś co kosztuje 700 stówek roz......la się potrzech dniach!!!! nie wierze :shock:
Opublikowano
To raczej będzie przetwornica, ja i moi znajomi przerabialiśmy już kilka kompletów xenonów tych samych i od tego samego sprzedawcy i wcale nie były drogie bo około 300zł i żadnych problemów świecą do dziś ( najstarsze ponad rok ), tylko trzeba kupować już sprawdzone, problem może być jeszcze w tym że jakieś urządzenie emituje zakłócenia na tą przetwornicę spróbuj podłączyć plusa bezpośrednio z akumulatora i będziesz wiedział na 100%. :8)
Opublikowano
  • Autor
koledzy a czy te zakłócenia może robić cb radio ?bo dzisiaj na przykład trochę jeździłem i zero mrugania,ale jeździłem bez włączonego cb,a jak jechałem wczoraj do Koszalina to z cb radiem i wtedy też były mrugania?a może wilgoć ale z tego co wiem to przetwornice są wodoszczelne.
Opublikowano
Wilgoć odpada przetwornice są zabezpieczone więc tak może być że cb powoduje zakłócenia w pracy przetwornicy.
Opublikowano

zamien palniki miejscami, bedziesz wiedzial czy miga palnik czy przetwornice.

elektronika kosztujaca kilkanascie tys. zlotych czasem jest uszkodzona zanim sie ja sprzeda. nie ma sie co dziwic. w koncu to made in china.

Opublikowano
  • Autor
ok jutro zmienię i zobaczymy
Opublikowano
Witam! Ja Mam rownież niedawno zaqlozone xenonki... Normalka ze zakłócaja CB radio, i nic nie da sie z tym zrobic... Najlepiej wymienic cale przetwornice jak chcesz by wszystko było ok Pozdrawiam
Opublikowano
Witam. ja w sumie nie mam problemu ale tak właśnie się zastanawiam czy się nie pojawi bo u mnie lewy xenon miga przez jakieś 15 sekund po włączeniu rano jak się rozgrzewa czy to znaczy że przetwornica będzie do wymiany??? bo póki są na gwarancji musze działać :wink:
Opublikowano
Ja mam już chwilę HID-y zauwazyłem tylko ,że CB mi trochę trzeszczy i nic[odpukać] poza tym,Hidy są sprawdzone dałem 230 pln i świetnie się spisują...pzdr. :arrow:[ moze jakiś fachman od elektroniki się wypowie,czy są jakieś ekrany co by te przetwornice zabudować?]
"" jedż z butem ,ale nie na kapciu"", mów co myślisz , rób co mówisz
Opublikowano
  • Autor
oświadczam wszem i wobec ,że moje cb zakłóca xenonki posprawdzałem styki poprzekładałem żarniki cały czas to samo jeden mruga i koniec. Jak wyłącze cb dalej mruga wyłącze i włącze światła i jak ręką odjął cudne światełko :D