Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam. mam takie pytanie, jak się obsługuje te ukryte funkcje. wiem ze jest o tym sporo na forum, ale mnie chodzi dokładnie, bo np test zegarów nr 2 mi działa, a np chciałem ustawić test 7.3, wchodze na niego i nic się nie dzieje. czy to trzeba wchodzic na zapalonym silniku? jak to dokładnie zrobić?
sprzedam kierunkowskaz nr oem 63138370720 , przewód gumowy nr oem 11532247725 - dział giełda
Opublikowano

I nic się nie będzie działo. Wyświetli ci tylko informacje w postaci cyfr, a w zależnościj jaki to test to cyfry będą oznaczać np spalanie średnie, ilość paliwa w baku itp. itd. Dzieje się coś tylko przy resecie (test 21) i teście zegarów (test 2). Inne testy są informacyjne, że tak napiszę :)

PS. Test 7.3 to prędkość samochodu w km/h jak odpalisz test i ruszysz samochodem to zaczną się zmieniać cyfry.

Opublikowano
ale chodzi o to ,że jak np wejdę w test 1 to potem mam do wyboru 1.1 12 1.3 itp... jak wybiorę test 2 jest ok, wyswietla się test zegarów, ale....a jak wybiorę test 7 bo chce w niego wejsc to nie mam możliwości wejsc w 7.1 7.2 itp
sprzedam kierunkowskaz nr oem 63138370720 , przewód gumowy nr oem 11532247725 - dział giełda
Opublikowano
Tzn. przeskakujesz aż wyświetli się test np. 7 czekasz chwilę i nic się nie dzieje??? Czy wyskakuje z powrotem do licznika??
Opublikowano

Koledzy a jak wogóle odpalić ukryte funkcje komputera? Jest gdzieś do ściągniecia jakaś instrukcja? Jakoś nie mogę znaleźć na forum...

Będę zobowiązany...

Opublikowano
Najpierw trzeba wejsc w numer 19 i gdy bedzie mrugac ON/OFF kliknac na OFF, wtedy funkcje bedą odblokowane az do ponownego wlaczenia zaplonu. Opis mozna znaleść na forum, wystarczy poszukac

Xdrive

Koder

Opublikowano
zgadza się juz mi wszystko działa. najpierw trzeba w test 19 i odblokowac, a potem wszystko działa. Ale trzeba odblokowywac za każdym razem jak się zgasi silnik.
Opublikowano
Dokładnie tak, ale nie jak się zgasi silnik bo wcale nie musi byc odpalony jak sie wchodzi w funkcje, tyko po wyłączeniu stacyjki.