Skocz do zawartości

potrzebuje pomocy w montażu dodatkowych czujników!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

chce zamontować dodatkowy czujnik ciśnienia oleju i temp., potrzebne mi będzie zasilanie do danych czujników.

Jest jakieś miejsce pod maską gdzie będę mógł zassać prąd?

Podłączał już ktoś może coś tak do zasilania?

Mój silnik to 2,4TD oczywiście. Zauważyłem, że jest tam kilka kostek wolnych (nie sprawdzałem jeszcze czy płynie w nich prąd) - będą mógł się do którejkolwiek podpiąć - nie robiąc szkód lub obciążenia?

http://images33.fotosik.pl/376/633352ed1b63d463.jpg
Opublikowano
miernik w dłoń i szukasz zasilania zależnie od tego co potrzebujesz stałę czy po kluczyku w pozycji ACC lub ON i po bólu. Zawsze szukaj przewodów lekko gróbszych niż standard i mierz. Wpinka oczywiście przez bezpiecznik dla spokojnego snu po nocach. Przewody dobrze zabezpiecz przed uszkodzeniami mechanicznymi. Zajrzyj pod obudowę sterownika silnika ( ta plastikowa po stronie pasażera. Zresztą co tam kombinować masz przecież E34 tam są bezpieczniki pod maską więc gdzie problem? Problem z wpinką owszem jest, bo jest tam tyle możliwości że aż trudno sie zdecydować :D
Opublikowano
Podłączałem takie czujniki w E-30,pożyczyłem prąd z pierwszego lepszego przewodu i owszem działał ale oszukiwał.Problem zniknął po wpięciu się bezpośrednio do aku,oczywiście przez przekaźnik, a start przekaźnika to już jak kto woli, ja wziąłem ze stacyjki :mrgreen: