Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam posiadam e39 model 520i. Niedawno ja kupilem i probuje doprowadzic do porzadku. W bmw jest zamontowana sekwencja BRC. W samochodzie sa bardzo niskie obroty ok 600rpm i na LPG i na PB. Wydaje mi sie ze silnik przerywa gdy sie lekko dodaje gazu, jest taka jakby dziurka w gazie i czasami jak nie przegazuje ruszajac ze skrzyzowania to ja poprostu zadlawi i zgasnie.. Wymienilem swiece, ale podejrzewam ze przyczyna moga byc cewki zaplonowe, samochod jest jakos dziwnie slaby niby ma 150km ale ta moc nie jest odczuwalna. Wydaje mi sie ze wina jest cewek ze samochod przerywa i nie dziala na wszystkie cylindry. Prosze napisac czy mozna jakos sprawdzic te cewki? Dzieki za pomoc
Opublikowano
Dobrze by było jakbyś miał z jedną lub dwie cewki na podmianę,wtedy mógłbyś po kolei posprawdzać,zobacz też czy nie bierze nigdzie lewego powietrza.
Nur bmw e32
Opublikowano
Podłącz pod kompa... przyczyn może być wiele... jak czytam o "dziurce" to chodzi mi po głowie czujnik położenia wałka rozrządu, bo miałem to samo i był padnięty ten czujnik... nie wspomnę, że auto zaczęło odrobinę mniej palić...

Jedyne

http://images.spritmonitor.de/229694.png

Opublikowano
Jak ma zmuła na niskich obrotach też bym stawiał na czujnik położenia wałka rozrządu z tym że u mnie nie wyszło na kompie dopiero po podmiance z drugiego auta
Opublikowano
A gdzie moge znalesc ten czujnik? njgorsze jest to ze nie mam skad podmienic zeby sprawdzic.. moze przejade sie na serwis bmw podlacze auto pod komputer moze cos wyjdzie:/ czy ktos wie jak mozna sprawdzic cewki? i jakie obroty powinien miec e39 520i????
Opublikowano

Komp to najlepsze rozwiązanie...

Odnośnie czujnika nie zapytałem czy masz 1x, czy 2xvanos... Ja mam 2x i miałem padnięty czujnik od wałka wydechowego. On jest z przodu silnika po prawej strony tuż pod obudową vanosa, dochodzą do niego trzy przewody

Jedyne

http://images.spritmonitor.de/229694.png

Opublikowano
Możesz mieć też uszkodzony komp silnika,co często zdarza się po spaleniu cewki,która robi zwarcie.600 obrotów to normalka dla 6-cylindrowca.