Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam koledzy, szybkie pytanie>>> chciałbym się dowiedzieć jak będą pisały błędy(na kompie po niemiecku):

1. czujnik klocków z przodu

2. wtrysk sterujący

"Mózg jest najbardziej przecenianym z ludzkich organów."
Opublikowano
Witam koledzy, szybkie pytanie>>> chciałbym się dowiedzieć jak będą pisały błędy(na kompie po niemiecku):

1. czujnik klocków z przodu

2. wtrysk sterujący

Witam.Jak będą ci się kończyły klocki to wyświetli (bremsbeleg) może nie napisałem dokładnie ale z niemieckiego nie jestem dobry.Dosłownie znaczy :okładziny hamulcowe:co do wtrysku to pytaj dalej.
niema nic lepszego niż BAWARKA
Opublikowano

za klocki dzięki, w miarę dobrze napisałeś

A wtrysk????

Nikt z forum nie wie, jak bc wyświetli cieknący wtrysk sterujący?????

Opublikowano

Wątpię, aby elektronika "wyczaiła" fakt cieknącego wtrysku... może pokazywać błąd układu wtryskowego w sensie kontroli emisji spalin...

wtrysk po niemiecku to "einsprizung", czy jakoś tak... angielski jest mi bliższy...

Jedyne

http://images.spritmonitor.de/229694.png

Opublikowano
Zgadzam sie z przedmówcą. Elektronika nie ma węchu i raczej zapachu świerzej ropy nie poczuje. Jeśli już to pokaże uszkodzony wtrysk a wycieku nie wyświetli. Jedno z drugim nie wiele ma wspólnego bo wtrysk może cieknąć a być sprawny pod względem elektronicznym.
Opublikowano

i tu właśnie nie wiadomo, nie twierdzę, że mam rację ale i nie wiem do końca czy Wy macie.

U mnie właśnie jest sprawny ale cieknie .....i ......

Komputer wyświetla einspritzeanlage czy coś koło tego( w dosłownym tłumaczeniu pierwszy wtrysk). Nie mam teraz chwile bety i ciężko na odległość.

Ale jest myk na obejście tego, ale to już jest nie ważne bo działa tylko na parę kilometrów

Opublikowano
No i właśnie zgłasza Ci tak jak pisałem wcześniej błąd szeroko pojmowanego układu wtryskowego... Co nie jest równoznaczne z lejącym wtryskiem...

Jedyne

http://images.spritmonitor.de/229694.png

Opublikowano

no zgadza się, ale fakt jest, że wtrysk cieknie, ale nie do środka, czuć ropę w środku. było już wiele o tym na forum. A sprawa nadal rozchodzi się o o tytuł postu i cieknący wtrysk sterujący.

P.S a tak na marginesie nie orientujecie się koledzy czy po zakupie nowego wystarczy tylko przekręcić czy trzeba ustawiać pozostałe