Skocz do zawartości

Rozładowany aku i centr zamek - czy taki numer przejdzie ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Jest taka sprawa.Stoi e34 i ma rozładowany aku wiec nie mozna jej otworzyc ale klapa jest otwarta i mam dojdzie do siłownika od klapy i klapki paliwa.I teraz najważniejsze - Czy jeżeli podepne 12V do siłownika od klapki paliwa to uda mi sie otworzyc samochod ? Jeżeli tak to do ktorego kabla w silownikczu podpiac plus a do ktorego minus ?

Pozdrawiam

Paweł

Opublikowano
to e34 tez nie ma "normalnych" zamkow :jawdrop: :?: to znaczy nie otworzy sie jej normalnie kluczykiem bez sprawnego aku :?: :shock: o co chodzi z tymi zamkami :?: :mrgreen:
BMW nie dla idiotów :naughty: :diabel_smiech: , LPG :naughty:
Opublikowano
Witam

Jest taka sprawa.Stoi e34 i ma rozładowany aku wiec nie mozna jej otworzyc ale klapa jest otwarta i mam dojdzie do siłownika od klapy i klapki paliwa.I teraz najważniejsze - Czy jeżeli podepne 12V do siłownika od klapki paliwa to uda mi sie otworzyc samochod ? Jeżeli tak to do ktorego kabla w silownikczu podpiac plus a do ktorego minus ?

Pozdrawiam

Paweł

Znajdz jakis obwod ktory normalnie jest pod stalym 12V i tam zapnij

napiecie, mysle ze powinienes tam taki znalezc. Wtedy otworz zamek.

Pamietaj tylko ze przez ten obwod i jego bezpiecznik bedziesz przez

chwile zasilal caly samochod -ostroznie!

Punto75>BravoGT>MB260E>MBC280>*PuntoHLX>MBC320>MBE50AMG>VectraC>BMW528 . it's nice to be important but it's more important to be nice

>>> psychop's lab mike.xray.pl

Opublikowano
A no widzisz dextre jednak nie ma normalnych zamkow :) takze dbaj o aku :)

nie musze jakos o niego dbac ,w maju bedzie mial dokladnie 4 (cztery) lata :!: :!: (przynajmniej od daty ktora jest na nim wybita) jest to oryginalny aku BMW i nawet zimą jak stał 2 czy 3 dni nie mial problemow i krecil jak glupi :) ,i nie bede go wymienial bo nie ma takiej potrzeby a jezeli chodzi o otwieranie bez zasilania to rzeczywiscie to bylo tylko nie wiedzialem ze to tez dotyczy e34 :mrgreen:

Opublikowano
Ale bez aku tez mozna otworzyc drzwi kierowcy.Podnosisz klamke i wtedy kluczyk w lewo tylko ze w tej beji to nie chce działać

w lewo to sie chyba zamyka drzwi :oops: ,ja juz nie pamietam bo mam pilota :)

Opublikowano (edytowane)

W lewo sie otwiera :)

No ale wracajac do tematu to czy jak podlacze 12V do silownika od klapki paliwa to ruszy cały zamek a jesli tak to do ktorego kabla w siłownikczu + a do ktorego minus

Edytowane przez Pawel735
Opublikowano

Czytałem już to :)

Jutro chyba sprobuje z ta lampka w bagażniku.Swoja droga ciekawe rozwiazanie.

Jak to nie ruszy to zostaje jeszcze hak - bo takiego też ma.Tylko zastanawiam sie czy przy pomcy tego haka faktycznie da sie otworzyc auto bo jezeli podlacze zasilanie powiedzmy na światła w haku to przecież nie pójdzie prad do aku bo przelacznik od swiateł w samochodzie nie jest wlaczony i nie ma obwodu zamknietego.