Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie

Mam bmw e34 525 24v. Mam trzy problemy które należałoby rozwiązać w najbliższym czasie.

Pierwszy to to iż mam wlany czerwony plyn do wspomagania a wiem że ma byc zielony. Co teraz zrobic - wymienic na nowy czerwony czy zielony??

Drugi - autko gdy jest zimne nie reaguje dokładnie na gaz (trzeba mu wcisnąć więcej, wtedy reaguje i następuje zryw...)

Trzeci - podobny do drugiego - nawet gdy autko jest rozgrzane potrafi się coś "zawiesić" i znowu gaz nie reaguje do pewnego momentu, jak zareaguje to od razu następuje mocne przyśpieszanie. Na ekonomizerze widać to tak jakby łapał spalanie dopiero od 10L. Po wyłączeniu i włączeniu silnika problem zanika na jakis czas.

Jezdze na benzynie.

Opublikowano

ja mam takie pytanie ze nawet nie chcialem zakladac nowego tematu :D ale nie ma nic wspolnego z pytaniami kolegi a mianowicie wlalem juz letni plyn do spryskiwacza :mrgreen: prawie do pelna okolo 3,5 l i biorac pod uwage prognozy pogody temperatura moze jeszcze spasc ponizej zera :mad2: i co teraz z tym zrobic czy po prostu go spuscic czy cos tam wlac :?: a moze przy temp 1 czy 2 st ponizej zera nie zamarznie

wiem glupie pytanie :oops: ale nie wiem co zrobic bo spuscic plyn tez nie jest tak prosto

BMW nie dla idiotów :naughty: :diabel_smiech: , LPG :naughty:
Opublikowano

Płyn ATF do wspomagania jest czerwony i taki powinieneś lać.

Sprawdź świece.

Pozdrawiam, Michał
Opublikowano

skąd wiesz że masz lać zielony płyn, co pisze ci na korku od zbiorniczka do wspomagania??

A jeżeli chodzi o ten gaz to podejrzewałbym potencjometr koło przepustnicy. Temat był juz omawiany na forum także powinieneś coś na ten temat znaleść.

to co znalazłem w 10 s http://autobmwklub.triger.com.pl/forum/viewtopic.php?t=8721&highlight=tps

TPS to nr 2 http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=CB11&mospid=47441&prod=19920500&btnr=13_0368&hg=13&fg=15

Od tego należy rozpocząć, i zmierzyć go oscyloskopem, wyczyszczenie nie oznacza ze będzie działął poprawnie.

PS A jezeli chodzi o zapytanie DEXTERA to naprawde lepiej byłoby założyć nowy temat, bo jak teraz jescze ktoś sie podepnie z postem niezwiązanym z danym tematem to sie taki bałagan zrobi ze już nikt nie będzie wiedział kto na co odpowieda i oco wogóle chodzi.

B-artek M-onika W-ojtuś (synek)

Moje byłe BMW http://www.bmww.webpark.pl/M5drive.gif Moje też byłe BMW

Opublikowano
Wlasnie jest ten problem ze jest chf 7.1 only na zielonym tle a plyn czerwony!!! i nie wiem co robic bo nie jestem pewien, moze ktos zamienil korek a moze uklad mial wymieniane gumki przystosowujace do czerwonego...