Skocz do zawartości

Kilka pytań. Stuka, Trzesie sie, Dzwine wspomagani...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Od niedawna jestem włascicielem e46 i zaczynam dostrzegac w niej problemy.

1. Gdy stoje w miejscu na zapalonym silnikiem i krece kierownicą strasznie wyje coś pod maską a w ogole wspomaganie i tak chodzi bardzo ciezko...

2. Gdy stoje na swiatlach obroty nie skacza i sa dobrze a samochod caly sei trzesie

3. gdy wciskam pedła do konca np na dwojce zacina sie jakby sie dusil i dopiero po chwili dostaje buta...

Narazie tyle jak sobie cos przypomne to jeszcze napisze...

Opublikowano

Sorki ze zapomnialem napisac. Jest to 320 benzyna e46.

Olej sprawdzalem i jest tylko nie wiem ile juz na nim jezdzone...

Dziwnie sie jezdzi po wrzuceniu biegu na ktorym sie rozpedzam to tak poszarpuje na poczatku jakbym nie potrafil wyczuc sprzegła... Na wstecznym tez nie potrafie go wyczuc.

Po odpaleniu tez na poczatku dziwnie cos stuka

Moze cos miedzy skrzynia a wałem?

Opublikowano

na to wygląda że to 2mas - radzę się szybko tym zainteresować jak nie chcesz mieć do wymiany jeszcze skrzyni

Możesz jeszcze dodatkowo sprawdzić, czy przy hamowaniu silnikiem nie słyszysz metalicznego uderzenia.

Opublikowano
NIe probowalem przy hamowaniu ale przy ruszaniu gwaltwonym jak tak szarpnelo mocniej to bylo takie glosne bu jakby cos w cos uderzylo. Jak to sprawdzic i gdzie tos ie znajduje?