Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

mam zamiar kupić BMW 335iA cabrio z rynku US.

Znalazłem kilka ciekawych ofert. Mam pytanie:

- w większości cabrioletów znajduje się instalacja radia satelitarnego SIRIUS. Czy takie radio działa w Europie?

- telefon bluetooth. Z działaniem nie powinno być chyba żadnych problemów

- DVD?

- co z funkcjonowaniem zwykłego radia? Rozumiem,że chodzi, lecz nie na wszystkich zakresach

- czy system nawigacji professional działa?

- czy należy zwrócić uwagę na inne różnice pomiędzy wersją US a EU?

Ponoć światła ksenonowe da się bez problemu przeprogramować w ASO

Proszę o pomoc w udzieleniu odpowiedzi na ww zagadnienia.

Opublikowano

- w większości cabrioletów znajduje się instalacja radia satelitarnego SIRIUS. Czy takie radio działa w Europie?

- co z funkcjonowaniem zwykłego radia? Rozumiem,że chodzi, lecz nie na wszystkich zakresach

Sirius Satellite Radio is a satellite radio (SDARS) service operating in the United States and Canada

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/5/52/Sirius_orbit_Earth.JPG

co do radia: nie wszystkie stacje beda dzialac - w europie jest co 50 kHz a w USA co 100 kHz (choc tutaj sobie nie dam glowy urwac)

zh
Opublikowano

co do radia: nie wszystkie stacje beda dzialac - w europie jest co 50 kHz a w USA co 100 kHz (choc tutaj sobie nie dam glowy urwac)

Dzięki za odpowiedź ;)

Opublikowano

Hej.

Kolega Zyghom troszkę się pomylił.

W USA radio odbiera tylko parzyste częstotliwości, np: 90.2 , 90.4, 90.6 itd.

Nie ma możliwości ustawienia np 95.7.

Ale poczytaj na tym forum, bo chyba można podjechać do ASO i wgrać europejskie oprogramowanie. Kiedyś któryś kolega opisywał tu swoje przejścia z BMW 645 sprowadzoną z USA.

Opublikowano
Hej.

Kolega Zyghom troszkę się pomylił.

wiedzialem, ze w ktoryms kosciele dzwonia... :-)

bo nie co 100 tylko co 200kHz jest skok w USA

a w Europie co 50kHz

zh
Opublikowano

skrzynia 2-sprzęgłowa w 335i? Chyba tylko w wersji M3?

Zastanawiam się nawet nad ręczną przekładnią. Mam taką skrzynię w Z4 - jest ok, ale muszę powiedzieć, że nie jest taka dobra jak w Mazda RX 8 (którą jeździłem) czy jak twierdzą znawcy tematu - w Honda S2000.

Mam podrasowane Audi A6 w automacie i ...bolączką samochodu właśnie jest wolny automat(fabryczny). Szczególnie wtedy gdy jedziesz wolno i nagle chcesz przyspieszyć...

SL55 AMG> automat jest zaje...!!!

Ceny??? No nie małe. Poniżej 170 tys z USA nie ma co liczyć.

• 1 miesiąc temu...