Skocz do zawartości

Zmiana kierownicy w E34 Touring na troszkę mniejszą.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, nareszcie zdecydowałem się zmienić kierownicę.

Powód: ta standardowa jest troche za duża (a nie mam regulacji góra-dół), często obcieram nogami jak wsiadam i wysiadam...ogólnie dość kłopotliwe.

Moje pytanie: czy jest jakieś ograniczenie jeśli chodzi o kierownicę z innych modeli BMW z airbagiem? Tzn, czy wszystkie te wkłady/otwory...:E są takie same?

Doszły mnie słuchy, że kierownice z Mpowerów lub Mtechników z e34 są troszke mniejsze. A jeśli chodzi o inne modele, to jest tak na pewno.

Chciałbym mieć pewność, żebym nie wydał kilkuset zł w błoto, a na allegro ciężko ze zwrotami :)

Moje BMW to 520i Touring z Marca 1994r.

kierownice mam taką jak ten gość na zdjęciu:

http://xs106.xs.to/xs106/06383/S5000367.JPG

jej średnica to około 39,5cm

Z góry dzięki za pomoc.

Pozdrawiam

Opublikowano

Jak kupisz do swojego modelu powinno grać :D

Ja swego czasu zmieniałem w E32 i E38 , wszystko grało.

Dla pewności wypytaj sprzedającego i umów się na zwrot , ja tak praktykowałem i nie było problemu !!

zibi

BYŁO w kolejności:

318,320, M3, 735AHG, 730, 525TDS, 725TDS, 740

JEST : 530D Touring

Opublikowano
Z nowszych modeli nie będzie pasować,jak chcesz kupić kierownicę sportową Mtechnik bez poduszki musisz zmienić kolumnę,bo kierownica z poduszką jest zakręcana na śróbę,a kierownica bez poduszki na nakrętkę.
Nur bmw e32