Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Panowie mam taki problem z aktualnym softem do mk4 w e53.

Polski język jest zrobiony w miejsce francuskiego czyli na ekranie nawi wszystko jest ok ale na desce rozdzielczej komunikaty są dalej w języku francuskim :/

Czy ma ktoś może soft który zmienia również język na desce rozdzielczej?

Ewentualnie czy ma ktoś soft gdzie język polski jest w miejscu j. angielskiego? Angielski na desce mógłby być.

Opublikowano

Witam wszystkich.

Mam u siebie soft 4-1/00 niezbyt dobrze spolszczony na francuskim , nie wiem przez kogo bo taki już był jak kupiłem auto (BMW X3 E83 MK4), z tego co doczytałem jest to soft V31.

Moje pytanie jest takie, czy mogę wgrać na niego NAV_SW(v32)OEM i później NAV_SW_YAZA_PL,

czy trzeba inpem resetować navi i wtedy NAV_SW(v32)OEM i NAV_SW_YAZA_PL,

jeżeli tak to jak wykonać taki reset bo szukam i nie mogę znaleźć?

Pozdrawiam.

Opublikowano

Niestety po włożeniu płyty pojawił się na chwile komunikat The installation program will update your navigation system! później bez paska postępu Update is complete! i wysunęła się płyta,

potwierdzam OK navi się restartuje i nic się nie zmieniło, software się nie wgrał.

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
To spróbuj wersję niższą np. V19 czy V21 i po instalacji daj wersję z softem jaki potrzebujesz.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam,

Mam x3 e83, chciałbym wrzucić mapę polski i wiem że można zrobić polskie menu, ktoś podpowie jak to zrobić , skąd pobrać pliki i żeby były pewne ??

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Na chomiku. Mi osobiscie podoba się soft od yaza.
  • 2 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Znaleźć obrazek odpowiedni czyli o takich parametrach:

gif 400x234 głębia: 8 bit

Gotowych obrazów jestb pełno na necie

Potrzebujesz też soft w którym chcesz go zmieniać oraz program navtweak. Ostatnia wersja to navtweak 2.7. Potrzebny też jest program np. ultraISO do edycji obrazów ISO.

Następnie postępujesz tak:

1. Instalujemy UltraISO

2. rozpakowujemy pobrany soft dla navi MK4 i otwieramy obraz "bmw nav_sw.bin" w programie UltraISO

3. szukamy pliku "NAVBOOT" , znajduje sie on w katalogu /V_2/RR/0101/BMWC01S/app_sw i kopiujemy plik na pulpit

5. Odpalamy Navtweak i otwieramy skopiowany plik NAVBOOT, przechodzimy do zakladki IMAGES i nastepnie do rombitmaps

6. Pozycja #14 to nasz ekran startowy, klikamy prawym klawiszem, podmieniamy grafike i zapisujemy plik NAVBOOT

7. Plik przeciagamy z powrotem do programu UltraISO i nadpisujemy go. Nastepnie File -> Save

Teraz już masz przygotowany soft ze swoim logo. Nagrywasz i instalujesz.

• 1 miesiąc temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Siemka.

Zmieniłem w swojej e39 czytnik mk3 na mk4 i mam do Was dwa pytanka.

Czy muszę szukać softu PL pod odpowiedni język jak to jest w mk3? Mam język angielski i niemiecki. Jaki soft polecacie?

Druga sprawa to nie działa na monitorze przycisk INFO. Czy problem może być w tym że czytnik pochodzi z X3 ? Wersja softu to SW 4-1/91

Z góry dzięki za pomoc.

Mała aktualizacja:

W grałem soft Szakal44, wielkie podziękowania dla autora, kawał dobrej roboty, wszystko cacy śmiga.

Niestety przycisk INFO i jak się okazało również Select nie działają. Orientuje się ktoś jak to zakodować programem Navcoder?

Przyciski działają :D

Wystarczy program Navcoder i interfejs vag kkl za 30zeta.

Żeby każdy wiedział o co chodzi z tym kodowaniem to wrzucam fotkę.Interesują nas tylko ustawienia zaznaczone czerwoną ramką. Zaznaczamy odpowiednie pozycje, wpisujemy vin i klikamy Kodowanie nawigacji.

Zakodowałem w nawigacji region czyli Europa ECE, vin, model auta i rodzaj tunera bm.

9ae777da7b93732a.jpg

Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.
  • 4 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Z jakim logiem powitalnym jest ten soft?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Przecież autor napisał że kto logo BMW......

Faktycznie, pisze jak wół że oryginalne :D . Może przetestuję.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Edycja tych softów jest tak banalna, że jak chcesz inne logo to 3 minuty roboty. Tak samo z edycją języków itp.