Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Problem był już poruszany na forum, ale u mnie chyba jest sprawa nietypowa.

Gdy mam ok. 1/4 paliwa w zbiorniku, auto samo gaśnie, nie chce odpalać. Buczała mi wtedy pompka paliwa pod siedzeniem kierowcy. Wymieniłem ją i nadal to samo!!!! już nie mam pojęcia co to może być

Pompkę kupiłem co prawda nieoryginalną i pracuje dużo głośniej niż oryginał, ale paliwo powinna pompować, a jest zupełnie bez zmian! Gdzie może być problem? Czy ktoś już to przerabiał?

Konrad

http://www.maxmotors.pl

SKLEP MOTOCYKLOWY

Opublikowano

witam

wydaje mi sie ze troche pomyliles pompy bo raczej powinienes zaczac od wymiany/sprawdzenia pompy w zbiorniku paliwa z tego co wiem to problem bardzo czesty w e39 ze wlasnie ta pompa potrafi szwankowac i nie przepompowywuje paliwka z jednej komory do drugiej itd, mozliwe ze wystarczy ja oczyscic z syfu i bedzie dzialac, nowa w Intercars kosztuje ok 350 - 400 pln

pozdr

Opublikowano

faktycznie, będę musiał spróbować z tą drugą pompą, dobrze by było gdyby dało się ją uratować. A jeśli się okaże, że to pompa w zbiorniku to tą z przodu zakładam z powrotem swoją

NIEORYGINALNA - jest bardzo głośna, ale to bardzo , nie polecam nikomu, być może nadaje się do podrasowanego fiata 125p, ale nie do takiego auta, porażka totalna

Konrad

http://www.maxmotors.pl

SKLEP MOTOCYKLOWY

Opublikowano
Miałem to samo i do tego,gdy spadał poziom paliwa w przewodzie pojawiało się powietrze,przez co trzeba bylo dłużej kręcić przy rozruchu.Grzebałem w baku chyba 5 razy,w poszukiwaniu nieszczelności i znalazłem.Był to wężyk u góry pompy,który był bardzo twardy i dalo się go obracać.zdjąłem starą opaskę ,założyłem nową i już powietrza nie zasysało.I jaka radość,gdy okazało się ,że że auto nie gaśnie mając 15 litrów w baku.Dlatego proponuję najpierw to sprawdzić.Nie wiem za bardzo od czego to zależy,ale też nie przelewało paliwa z drugiej komory,a teraz jest ok.Chyba jakieś podciśnienie.Powodzenia