Skocz do zawartości

Wymiana samych szkieł reflektorów przed liftem no po lifcie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Proszę o życzliwość, wiem że postów na podobny temat było wiele ale nigdzie konkretnie nie znalazłem odpowiedzi. Sprawa wygląda następująco, niedawno miałem drobną stłuczkę, w wyniku której popękało z jednej strony szkło reflektora. I tak je muszę wymienić dlatego wpadłem na pomysł ze możny by trochę odmłodzić autko(Bmw e39 1999r przed liftem) kupując szkła reflektorów w wersji po liftingu(wiem że o wiele lepiej byłoby wymienić całe lampy ale są to dosyć spore koszta a po stłuczce jest kilka rzeczy do naprawy).Dlatego moje pytanie to czy da się to zrobić bez żadnych przeróbek, po prostu wyjąć te stare i zamontować nowe szkła z całą pozostałą resztą. Nie wiem czy to ma znaczenie ale światła jakie posiadam to xenony samoregulujące. Z góry dzięki i pozdro dla życzliwych forumowiczów.

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Lampy przed liftem są całkowicie inne od tych po...
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
nie wiem czy szkła reflektorów to to samo co klosze ale właśnie o te klosze reflektorów mi chodzi, sory za to małe zamieszanie

Tak czy siak nie pasują....

Opublikowano

stare sa na zatrzaski, nowe na klej. tak czy siak, lampy sa inaczej skonstruowane i nie warto sobie glowy zawracac. p[oza tym zakupienie samych szkiel do lamp po lifcie graniczy z cudem, a ich koszt jest dosc duzy. gdzies w innym temacie bylo o tym pisane, o ile dpbrze pamietam to 600 zl za pare (chyba za pare)

daruj sobie. kup lepiej takie jak byc powinny i tez odmlodnieje auto :)

Opublikowano

kurcze nie rozbieraliście a na 100% jesteście pewni że nie pasują a pasują bo nawet zatrzaski są takie same i w tych samych miejscach a jedynie ktoś wymyślił że będzie lepiej jak dodatkowo reflektor po lifcie będzie sklejony

jak masz chęć i możliwości manualne to kup ringi CCFL i klosze te po lifcie i w kilka godzin bez problemu to sobie poskładasz

szczególnie że jak chcesz stare lampy przerabiać to nie są one klejone więc jeden problem z głowy

jedynie warto przy rozbieraniu powymieniać plastyki regulacji bo i tak pewnie już popękały

no i cza kupować szkła puki są bo nasz kolega (z żoną) sprowadzał te po lifcie specjalnie z EBAYA amerykańskiego

z tym że czarne nie chrom

Opublikowano
kurcze nie rozbieraliście a na 100% jesteście pewni że nie pasują a pasują bo nawet zatrzaski są takie same i w tych samych miejscach a jedynie ktoś wymyślił że będzie lepiej jak dodatkowo reflektor po lifcie będzie sklejony

jak masz chęć i możliwości manualne to kup ringi CCFL i klosze te po lifcie i w kilka godzin bez problemu to sobie poskładasz

szczególnie że jak chcesz stare lampy przerabiać to nie są one klejone więc jeden problem z głowy

jedynie warto przy rozbieraniu powymieniać plastyki regulacji bo i tak pewnie już popękały

no i cza kupować szkła puki są bo nasz kolega (z żoną) sprowadzał te po lifcie specjalnie z EBAYA amerykańskiego

z tym że czarne nie chrom

szczerze?? kurcze, nawet nie wiedziałem że mają zatrzaski! myślałem że są tylko klejone. niby zmieniałem lampy ale się nawet nie przyglądałem. wszedłem na allegro i przepatrzyłem oryginały, i faktycznie mają zatrzaski. skoro sprawdziłeś, to może i da się założyć nowe klosze :)

Opublikowano
Nie da się , kiedyś próbowałem.

pięć postów wyżej jest zdjęcie że się da a Stasiu swoje że sie nie da ...

zdjęcie pochodzi od kolegi "Robokop-a" najlepiej to jego zapytać

a podpowiem jeszcze że oprucz odmłodzenia reflektorów kolega Robokop (wraz z żonką) pięknie wypolerowli szkła halogenów

przy okazji serdecznie ich pozdrawiam :D

00000000000000000000000000000000000000000000000000000000

a tu macie to opisane i zdjęcia

więc nie piszcie że nie pasują (szkła)

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=84230

000000000000000000000000000000000000000000000000000000000

Opublikowano
Nie da się , kiedyś próbowałem.

pięć postów wyżej jest zdjęcie że się da a Stasiu swoje że sie nie da ...

zdjęcie pochodzi od kolegi "Robokop-a" najlepiej to jego zapytać

a podpowiem jeszcze że oprucz odmłodzenia reflektorów kolega Robokop (wraz z żonką) pięknie wypolerowli szkła halogenów

przy okazji serdecznie ich pozdrawiam :D

00000000000000000000000000000000000000000000000000000000

a tu macie to opisane i zdjęcia

więc nie piszcie że nie pasują (szkła)

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=84230

000000000000000000000000000000000000000000000000000000000

Nie pasują i koniec!!To co założyli to szkła tuningowe do starych lamp.Zresztą wygląda to badziewiasto w porównaniu do oryginalnych po lifcie.W zyciu bym tak sobie nie zkasztanił auta :twisted2:

Ale jak ktoś lubi :norty:

Opublikowano

Ale jak ktoś lubi :norty:

no ale cza uczciwie powiedzieć że jak mieli oryginalne xenony w idealnym stanie to barbażeństwem było by je wyzucić a sprzedać się ich za uczciwe pieniądze nie sprzeda

zresztą jest jeszcze opcja że szkiełka te okrągłe się nie montuje bo soczewka ich nie potrzebuje a tym bardziej światła drogowe

a znam gościa co dał sobie w oryginalnych xenonach po lifcie wymienić ringi oryginalne na CCFL i zyskał na tym to że obecnie jak przyjedzie na jakiś zlot to cały dzień nie gasi pozycyjnych a akumulatora nie rozładuje (z tyłu ma neony)