Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Zamierzam kupić bmw 120d .

Znalazłem w internecie dwie ciekawe oferty .

Jedną w autohus.de (bmw 120d full opcja bez automatu)

Drugą w BMW BERLIN w programie BMW PREMIUM SELECTION z roczną gwarancją (jedyna różnica to brak skóry ale jest automat)

Różnica cenowa jest niewielka 1000euro

Gdzie lepiej kupić? Ta w autohus.de ma trochę ładniejszy środek ale stoi już 3 miesiące ,poza tym czytałem parę negatywnych opinii na forum o tym komisie.W premium selection jest gwarancja to duży plus.

Co uważacie ? Bardzo proszę o opinię.

Pozdrawiam

ksosna

Opublikowano
Witam!

Zamierzam kupić bmw 120d .

Znalazłem w internecie dwie ciekawe oferty .

Różnica cenowa jest niewielka 1000euro

Gdzie lepiej kupić? Ta w autohus.de ma trochę ładniejszy środek ale stoi już 3 miesiące ,poza tym czytałem parę negatywnych opinii na forum o tym komisie.

lepiej dodac troszeczkę i mieć dobre Auto .

autohus- to wilka rotacja Leasingowych Aut , kupujac tam Auto trzeba mieć ku temu powody :

1.Tak jestem przekonany ze Leasing jest zdrowy dla Auta

2.skoro wyglada ok i brak usterek a na dodatek 1 właściciel (który wcale sie nie interesował pojazdem zazwyczaj firmówka) a wiemy ze firmowe Auta sie nie psuja ;)

3.na pewno nie był katowany.

jeśli ktoś myśli ze znajdzie tam Auto które spełnia jego wymagania eksploatacyjne to sie może zdziwić,posiadają Nadwornego Lakiernika , nadwornego handlarza Oponami /felgami , śmieszne certyfikaty Dekra , dużo jest Aut które są stanowczo za drogie w stosunku do cen w ASO BMW, proponuje po zakupie nawiązać kontakt z ostatnim wlascicielem , jedno co maja pewne to przebiegi*.

Stanowczo odradzam , jedno co może być dobrym kompromisem to wyłowić Auto w momencie dostawy, Ewentualnie tylko i wyłącznie z Gwarancja , ale nie dać sie nabrać na przebieg powyżej 100tkm wszystko co jest powyżej 100 warunki gwarancyjne sa marne a i nawet nie obejmują 30% z tego co oferuje EuroPlus z BMW wiec najlepiej BMW + EuroPlus.

z Autohus czasem biorę Auta na życzenie klienta ale szczerość i zaufanie sprzedawcy jest "0",co przysparza mi dodatkowej pracy a w wiekszosci kończy sie na innym źródle zakupu,(czasem w BMW&More otrzymuje atrakcyjniejsze ceny vs autohus).

Opublikowano

Zastanawiam się jeszcze na bmw 320d (stwierdziłem że 120d jest chyba trochę za mała) znalazłem fajną ( bmw premium)ale trochę drogą 22.500 euro

Jak jest z targowaniem się w bmw premium selection??

Spuszczą z 1000 euro?

Pozdrawiam

ksosna

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Właśnie kupiłem auto z BMW Premium Selection w Niemczech. W internecie cena za auto była 11,900 a dla osoby wchodzącej z ulicy do salonu 13,900...

Jeśli nie chcesz gwarancji i auto już trochę u nich stoi to myślę, że można się potargować. Moja stała pół roku przed salonem i jej początkowa cena to było 19,400 a kupiłem ją w końcu za 11,900 ale za tą cenę nie zgodzili się dać gwarancji na samochód.

Opublikowano
Właśnie kupiłem auto z BMW Premium Selection w Niemczech. W internecie cena za auto była 11,900 a dla osoby wchodzącej z ulicy do salonu 13,900...

Jeśli nie chcesz gwarancji i auto już trochę u nich stoi to myślę, że można się potargować. Moja stała pół roku przed salonem i jej początkowa cena to było 19,400 a kupiłem ją w końcu za 11,900 ale za tą cenę nie zgodzili się dać gwarancji na samochód.

Zawsze tak jest było i będzie , kupić / utargować to nie sztuka , tyko co z reszta ?, kupiłeś pewno po kosztach i nawet przed wyjazdem od dilera nie otwierali maski :cool2: . 6m-cy stania dobrze wróży......, co do Gwarancji to sprzedawce kosztuje 350 euro ( wiec nie ma sie co unosić satysfakcja ceny końcowej).

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Było jak piszesz Elvishh przecież wiesz lepiej ode mnie. Po zakupie tylko dla niepoznaki poszła na serwis i żeby mnie zupełnie zmylić przed wydaniem pojazdu wjechali do salonu i wręczyli kluczyk.

Aha zapomniałem dodać, że po pół roku stania odpaliła bez najmniejszego problemu - pewnie przewidzieli że do nich przyjadę i podładowali aku, przy okazji cofnęli licznik na 100,000 km.

Jeśli miałbym się bać kupowania auta z Premium Selection to pytam gdzie powinienem to robić? Może od Turka?

Opublikowano
Było jak piszesz Elvishh przecież wiesz lepiej ode mnie. Po zakupie tylko dla niepoznaki poszła na serwis i żeby mnie zupełnie zmylić przed wydaniem pojazdu wjechali do salonu i wręczyli kluczyk.

Aha zapomniałem dodać, że po pół roku stania odpaliła bez najmniejszego problemu - pewnie przewidzieli że do nich przyjadę i podładowali aku, przy okazji cofnęli licznik na 100,000 km.

Jeśli miałbym się bać kupowania auta z Premium Selection to pytam gdzie powinienem to robić? Może od Turka?

wybór całkowicie słuszny , jednak Export a sprzedaż na Niemca robi sprzedawcy duża różnice , w przypadku Exportu sprzedawca wraz z podpisaniem umowy i przekazaniem pojazdu umywa ręce od pojazdu i nikt mu nie truje głowy jeśli coś nie tak jest z pojazdem ( podobnie jak u Turka) ,

Premium Selection - Tüv/Au nowe* , Generalna Inspekcja , gwarancja Euro Plus , Rejestracja ,24 mc-servis Olejowy Gratis*(zależnie od sprzedawcy), Kwiaty ,zatankowany voll* to są zalety Aut z Premium Selection ,

wiec wychodzi na to ze kupiłeś Auto na zasadach Exportowych zrzekając sie wszystkich zalet Premium Selection.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Dokładnie tak - zrzekłem się Premium Selection, ale kupiłem samochód 3000 Euro taniej. Czy się opłaciło? Okaże się w najbliższych latach.

Faktem jest to, że auto stało przed salonem w programie Premium Selection i z pewnością nie przez przypadek zostało do niego zakwalifikowane.

Opublikowano

Zdecydowałem się kupić bmw 320d e90 w premium selection (w salonie niedaleko monachium) w poniedziałek jadę po niego.

Czy wiecie do której godziny otwarte są urzędy wydające tablice?

Potrzebuje tej informacji bo nie wiem o której muszę być najpóźniej by załatwić wszystkie formalności z tablicami.Salon niby załatwia tablice ale nie odpisują mi gdy zapytałem się oto .

Opublikowano

pracownik bmw napisał mi że załatwią tablice . Ale chce się dowiedzieć czy jeżeli będę o 14 to zdążą do 17(wtedy zamykają) załatwić tablice.

Jednak nie mogę się od nich tego dowiedzieć cały czas mi piszą że nie rozumieją pytania(próbuje właśnie już 3 razy im wytłumaczyć co chce wiedzieć)

P.S. Samochód stoi w miejscowości Weissenburg

Opublikowano

przecież jeszcze nie jestem pewien na 100% ze kupie ten samochód to kupią tablice a ja powiem ze nie kupuje .poza tym napisali mi że jak się zdecyduje to muszę napisać że oni w moim imieniu załatwią tablice.

P.S. Jakoś się dogadałem napisali że jak przyjadę o 14 to do 17 wszystko załatwią

Opublikowano
ale w rozmowie zaznaczyles ze auto jedzie do polski.Nie wiem jak w tej miejscowosci ale w monachium i w wielu innych miastach tablice kupisz tylko do godziny 12.
Opublikowano

pisałem że potrzebuje tablic do polski na 30 dni

------------

Jak się nazywa ten urząd w którym załatwia się tablice ??

Opublikowano
ale w rozmowie zaznaczyles ze auto jedzie do polski.Nie wiem jak w tej miejscowosci ale w monachium i w wielu innych miastach tablice kupisz tylko do godziny 12.

tak samo w Norymberdze

ja bylem o 9, o 9:30 wzialem auto na test, o 10:30 im oddalem i o 12:00 tablice byly na aucie

2 tygodniowe czerwone, w cenie auta

zh
Opublikowano

napisałem przed chwila jeszcze raz maila do niemiec żeby się upewnić.

Treści :"Przyjadę do Weißenburg o 14:00 .Będę chciał 30 dniowych tablice z ubezpieczeniem do polski."

Odpisali "ok"

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Zapomniałem napisać co wybrałem.

Kupiłem bmw 320d e90 full opcja navi,skóra ,szyber

za 20 000 euro w bmw premium selection z roczną gwarancją ,zatankowany do pełna i tablice wywozowe na dilera

• 2 tygodnie później...