Skocz do zawartości

Gaz do dechy i NIC !!!!!!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Posiadam BMW e36 318IS. Jezdze na kolach 17 cali rozmiar 217. Wymontowalem katalizator gdyz jeden z mechanikow stwierdzil ze jest zuzyty i nie nadaje sie do niczego. Zamiast tego zamontowalem strumiennice .Nie wiem dlaczego ale wydaje sie mi ze moje auto potrafi wyprzedzic nawet Matiz??? Twierdze tak poniewaz bardzo slabo sie zbiera. Na moje oko jest stanowczo za slabe jak na ten silnik 140KM. Wyczytalem gdzies w internecie ze po wyrzuceniu katalizatora trzeba zmienic sonde lambda (z 4 pinow na 2 piny). Na postoju czuc jakby bogata mieszanke paliwa (smierdzi spalinami). Jesli chodzi o spalanie to ok 10L/100Km i olej takze co jakis czasa musze troche dolac ( od wymiany do wymiany ok 1L) Czy ktos jest mi w stanie pomoc ??? :roll:

Opublikowano
to załóż kata z powrotem i bedziesz wiedzial :8)

Prowadziłeś kiedyś BMW? To jest adrenalina, to jak narkotyk - wciąga. Jesteś królem świata i nikt ci nie podskoczy :diabel_faja:

Nowe forum BMW tylko dla serii 3

http://www.3er.pl

warto tam być!!!

Opublikowano
uwielbiam rady domorosłych mechaników, którzy usuwają katalizator :shock: i zalecają strumienice :mad2: :mad2: , rada wywal ten badziew w postaci strumienicy i wstaw katalizator
Opublikowano
pewnie jeszcze kazal katalizator zostawic u niego bo tobie sie na nic nie przyda :D

Sprzedam e90 320d 163km , wiecej info na PW

http://files.tinypic.pl/i/00648/l0zon5mzpefi_t.jpg

Opublikowano
Wymontowalem katalizator gdyz jeden z mechanikow stwierdzil ze jest zuzyty i nie nadaje sie do niczego.

Po czym stwierdził - po zapachu z rury wydechowej????

Zamiast tego zamontowalem strumiennice.

Takich rzeczy się nie montuje bo tylko pogarszają przepływ strumienia spalin.

P.S. pewnie mechanik zalecił ci, żebyś zostawił u niego starego KATA - bo po co masz sobie miejsce w garażu zawalać :P:P????? Zresztą stary KAT - pewnie przepalony :norty:

Pzdr,

Opublikowano

Bo mechanik to był szczeroplatynowy gosć :lol:

Wstaw tam kawał zwykłej rury i będziesz wiedział na czym stoisz. Operacja łatwa i tania, jak się nie poprawi to będziemy szukać dalej.

Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców:)
Opublikowano
Stuka, puka, pierdzi? Jak obroty? Kiedy się dławi? Spróbuj bardziej opisać, może nas na coś naprowadzisz.
Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców:)
Opublikowano

generalnie jest tak:

jade sobie ok 70km/h wciskam gaz do dechy i normalnie go muli popuszczajac pedal gazy do polowy tak jakby zaczynal dopiero przyspieszac

czy to moze byc wina rozrządu ?? bo tak mnie mianowicie strasza lub wina zaworow ?? I moze ktos wie ile kosztuje wymiana ??

Opublikowano
Hehe wymiana zaworów? :) ja bede wymienial zawory, chociaz nie wiem ile bedzie trzeba ale mi krzykneli za zwalenie glowicy i wymiane zaworów razem z czesciami okolo 1000zl ;)
Opublikowano
spokojnie bez paniki katalizator katalizatorem jak mechanik kazał zdemontowac to pewnie sprzedał ten niby złom za jakies 300-400zł jak znam zycie chyba ze ci go oddał jezeli chodzi o zamulanie itp to podstawowa sprawa podpięcie pod kompa ja mam podobne objawy tzn miałem częściowo rozwiązałem problem mianowicie musisz odczytac na live data jakie wartosci daje przepływka np u mne to było przyczyną wstawiłem srednią uzywke tzn widze ze jeszcze nie daje pełnych wartosci a auto jakby zyskało ze 30 koni a słyszałem wariant wymiany silnika w moim przypadku heh kocham mechaników :)))) i te ich teorie podepnij pod kompa moze któras sonda ci pada i masz zły skład mieszanki bo na to wygląda na kompie wszytsko wyjdzie
Opublikowano
A sprawdz czy przypadkiem od filtra powietrza do silnika wszystkie gumy i rurki niesa poluzowane i niedaja ci za duzo powietrza w trakcie wciskania gazu,Ja w moim 316 mialem dziure na ok 5 cm podluzna i w trakcie przyspieszania silnik sie poruszal w strone przeciwna otwierajac tym samym pekniecie i brak mocy.Sprawdz ,a pozatym nigdy strumienic niewkladaj to jest glupota