Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Powiedzcie mi prosze jak to jest z tym klimatronikiem w e46 jak i pewnie w innych modelach. Czy mam mozliwosc wlaczenia nawiewu powietrza bez wlaczania 'ukladu kilmatyzacji"? W lato czy moge puscic powietrze z zewnatrz bez chlodzenia i czy w zime moge dac nawiew cieplego powietrza bez podgrzewania go przez klimatyzacje? moze prosciej w manualnej jesli nie wcisne guzika od klimy moge regulowac nawiew pokretlami, a czy z klimatronikiem zawsze bedzie zalaczany uklad klimatyzacji?
Opublikowano
klime musisz wlaczyc przyciskiem tak samo automatyczna jak i manualna.jak jej nie wlaczysz to mimo ze ustawisz temperature na 18 stopni to i tak zimne powietrze nie poleci.
Opublikowano
jezeli przycisk po prawej stronie panelu od klimatronika ( z obrazkiem płatka śniegu) jest wył. tzn ze nie masz wlaczonej klimatyzacji ;]
Opublikowano
Czy mam mozliwosc wlaczenia nawiewu powietrza bez wlaczania 'ukladu kilmatyzacji"?

Tak - wystarczy włączyć sam wiatraczek - sterowany w klimatroniku elektronicznie

W lato czy moge puscic powietrze z zewnatrz bez chlodzenia i czy w zime moge dac nawiew cieplego powietrza bez podgrzewania go przez klimatyzacje?

Układ działa w ten sposób iż po włączeniu układu sterowania nawiewem (włączony wyświetlacz) masz możliwość przewietrzania powietrzem z zewnątrz, wewnątrz - oraz ogrzewania pochodzącego z wymiennika ciepła.

Dopiero po włączeniu śnieżynki działa klimatronik i wtedy chłodzisz i ogrzewasz dzięki wałczonej sprężarce klimy.

a czy z klimatronikiem zawsze bedzie zalaczany uklad klimatyzacji?

nie

Pzdr,