Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam mam taki problem .podczas jazdy tak ok 80 km zaczyna drgac kierownica a tak powyzej 160 zaczyna drgac cala tapicerka.i opony sie zdzieraja tylko na brzegach a srodek jest dobry.czym to moze byc spowodowane...przy złej zbierznosci darlo by jeden bok opony...
Opublikowano

Hej,

Na pierwszy rzut wyważanie kół. Daje 90% ze masz nie wyważone koła. A nawet jeśli ostatnio wyważałeś to jedź tam z powrotem i powiedz, ze chyba spadł Ci odważnik z koła.

Przy wyważaniu powiedz żeby sprawdzili czy masz proste felgi.

Na koniec proponuje ustawić zbieżność kół - dlatego zdziera opony.

Przerabiałem to siebie i gwarantuje że pomoże.

Pozdr

Uwielbiam stare kwadratowe trumniaki ze stajni BMW i jeżdżę E30 z wyboru a nie z przymusu!!!
Opublikowano
kola juz dwa razy mialem wywarzane nic to nie zmienilo...felg sa proste...jeszcz tylko zbierznos do ustawienia ale czy to moze bys tym spowodowane?
Opublikowano

Hej,

No to mi zabiłeś gwoździa....

Tak jak pisałem miałem podobny problem ale, zostało to wyeliminowane przez wyważenie no i wyprostowane felg.

Hmmm

Ciężka sprawa.

Luzy na zawieszeniu może??

Trudno mi powiedzieć bo jestem mechaniorem garażowym....

Chyba dobry fachowiec zostaje.

No nic.Powodzenia życzę i pełnej sprawności dla Bawary!!!

Pozdro

Uwielbiam stare kwadratowe trumniaki ze stajni BMW i jeżdżę E30 z wyboru a nie z przymusu!!!