Skocz do zawartości

Silnik nie odpala - pomocy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam następujący problem:

BMW e36 325i silnik m50

po przekręceniu kluczyka dochodzi do 1000obr i gaśnie.

Czasem nawet od 500obr nie dochodzi.

jak sie uda przytrzymać go dłużej to kuleje i po 3-4s gasnie.

co to może być?

pompa paliwowa działa, przepływomierz też, świece niedawno wymienione a przy tym zrobiłem przegląd cewek, zresztą do wczoraj jeździł normalnie, aż sie zatrzymałem, zaczął kuleć i zgasł. od tamtej chwili już nie odpalił.

Ktoś miał coś podobnego?

Opublikowano
Kolego sprawdz czujnik położenia wału korbowego.pzdr
Klema
Opublikowano
Zmierz cisnienie paliwa (4 bary), może pompa chodzi ale już się kończy wymień filtr paliwa.
Opublikowano
  • Autor

Już naprawione. :D

Okazało się, że jednak problem z pompą paliwa. :?

Jakiś rok temu wymieniałem pompę. Jak ją ściągałem musiałem rozciąć oryginalny przewód paliwowy. Niestety nie miałem takiego samego na zmianę więc zastosowałem zwykły przewód paliwowy. Po jakimś czasie przebywania w baku przewód ten stał się miękki. Jak wiecie łączy on pompe z wyjściem z baku i jest poprowadzony spiralą. Jak zrobił się miękki to zagiął się bardziej w jednym miejscu i spowodował zaporę, przez co paliwo mimo działającej pompy nie przechodziło dalej. :duh:

Jakby ktoś stosował inny przewód od oryginalnego radze sprawdzać go co jakiś czas bo może stać się to co u mnie lub może się przerwać a w tedy pompa jak najbardziej będzie sobie pracowała ale albo będzie zator albo paliwo po bardzo krótkim obiegu wróci do baku.

Może komuś ta informacja oszczędzi sporo czasu i nerwów.

Pozdrawiam,