Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

niedawno kupilem bmw 530d manual z koncowki 2003r z przebiegiem 155 tys km. po tygodniu eksploatacji zauwazylem kilka usterek. Wymienie wszystkie po kolei i prosilbym o porade, co to moze byc...

1. Miga zielona lampka przy wlaczniku swiatel;/

2. Przy gaszeniu samochodu slychac metaliczne stukanie. Zarowno na wcisnietym sprzegle jak i nie.

3. Lekkie stukanie przy zmianie biegu z 1 na 2 badz przy wstecznym.

4. Przy predkosci ok 15-30km/h slychac stukotanie z prawej przedniej czesci samochodu. stuka przy skreconych i prostych kolach, ale nie zawsze. czasem gdy auto jest na biegu i czasem gdy toczy sie na luzie.

Z gory dziekuje za porade.

p.s jesli zna ktos dobry zaklad na terenie krakowa i w rozsadnych pieniadzach to prosze podeslac namiary. Bede bardzo wdzieczny.

Pozdrawiam serdecznie

Opublikowano

Witam, a sprawdzales w ASO po numerach Vin czy auto ma faktyczny stan licznika?

Miganie lampki to napewno cos z elektryka, stukanie z 1 na 2 łacznik leastyczny wału albo co gorsza luz na moscie czy jakos tak, mialem cos takiego e 39, metaliczne stukanie przy gaszeniu to moze byc cos z amortyzacja silnika jakas poduszka albo co, lub rura wydechowa przy kacie sie poluzowala albo oderwala i obija sie o cos, mialem cos takiego w s60, jesli to stukanie przypomina pukniecie to moze byc sworzen.

Pozdrawiam

Opublikowano
U mnie też miga jak jest włączone światło na auto.

U mnie w pozycji auto nie miga, chyba ze dielach ma migac albo jakies inne lampy nie wiem.

Opublikowano
U mnie też miga jak jest włączone światło na auto.

U mnie w pozycji auto nie miga, chyba ze dielach ma migac albo jakies inne lampy nie wiem.

Ja mam xenon dynamic i ustawione na światła dzienne (włączają się razem z silnikiem), auto z 2004.

Tez mam xenon dynamic, ale nie mam chyba opcji na swiatal dzienne i nie miga. Kolego a swiatla dzienne tzn ze swieca ci ksenony czy jak? Robiles jakis update softu?

Opublikowano

Miganie zielonej lampki oznacza usterke, metaliczny stuk przy gaszeniu silnika - u mnie ustal po wgraniu nowego softu, niestety w zamian zaczely przenosic sie wibracje z silnika na cale auto. Wolalbym, zeby stukalo.

Stuki z zawieszenia - to moze byc wszystko, m.in. przekladnia.

Pozdrawiam

Opublikowano
U mnie ta dioda też mruga, na opcji auto z włączonymi światłami dziennymi, a w jaki sposób sprawdzić czy pozycjonowanie świateł działa czy też nie??