Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!! jestem posiadaczem Bmw 318 e-36 cabrio i mam "male" problemy z silnikiem i chcial bym dowiedziec i uslyszec wasze opinie!! mam w planach zmiane silnika na 2,5 albo 2,8 litra i mam nastepujace pytania :

1) czy skrzynia biegow bedzie pasowala (ja mam automatyczna i wiem ze silniki 2,5 tez byly w automacie)

2) w jakiej cenie mozna kupic caly slnik + potrzebne podzespoly.

3) czy cos jeszcze bedzie sie z tym wiazalo (np. wymiana dyferencjalow albo cos)

dziekuje za kazda informacje, moze ktos robil cos podobniego??

Pozdrawiam Konrad!!

Opublikowano

no jeżeli z 1.8 chcesz przeskoczyć na 2.5i to czeka Cię sporo wymian

a tak zapytam po co Ci automat w 325i ??? manual w tym motorze daje zabawę

Opublikowano

kolega robił swap ale w E30 z 1.8 na 2.5 i jest mega zadowolony , jak chcesz to dam Ci namiar ale na GG do niego , wiem że kupił całe drugie auto chyba serie 5 tylko dla silnika

1 - 50 km/h , dwa 100 km/h trzy 160 km/h ale tylko 200km/h jechał najwięcej bo trochę strach tak na poczatek,ale jakieś 245-250 pociągnie .

%5B640%3A480%5Dhttp%3A//img154.imageshack.us/img154/5189/83qu6.jpg

%5B640%3A20%5Dhttp%3A//img154.imageshack.us/img154/5189/83qu6.074ce1aebc.jpg

tu już z nowym serduchem

odejście ma też ok ok 7-7,5 sek do 100 km/h

Opublikowano
kolega robił swap ale w E30 z 1.8 na 2.5 i jest mega zadowolony , jak chcesz to dam Ci namiar ale na GG do niego , wiem że kupił całe drugie auto chyba serie 5 tylko dla silnika

1 - 50 km/h , dwa 100 km/h trzy 160 km/h ale tylko 200km/h jechał najwięcej bo trochę strach tak na poczatek,ale jakieś 245-250 pociągnie .

to super!! daj mi do niego numer gg a ja juz sobie z nim poradze no i jeszcze pytanko czy skrzynia biegow bedzie pasowala ja mam automat i chce zeby tak zostalo

Vercef - a ty myslisz ze bedzie konieczna zmiana dyferencjalow??