Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem z silnikiem w 528. Problem pojawil sie juz jakis czas temu, chodzi o to że silnik traci moc zaraz po odpaleniu- czasami po przejechaniu 1km czasami 10km a czasami po 10m. Chodzi o to że głośno wyje, pracuje jakby na co najwyżej 5 cylindrach, i nie ma mocy. Poza tym na postoju obroty falują ale na najniższym zakresie i po kilku minutach silnik gaśnie. Jak powoli jade to tez szarpie obrotami, tzn jade mam np. 2tys obr spadaja prawie do 0 i wraca znow do 2tys. Udalem sie z tym do ASO tam stwierdzili że świece. Wymieniłem świece, kilka dni było dobrze, no moze kilka tygodni a teraz jest jeszcze gorzej. Świece NGK, skrzynia automat. '98 rokcznik 180k km.

Ja tak na pierwszy rzut oka/ucha myśle że może cewki, ale to tylko taka laicka teza bo nie znam sie prawie na tych silnikach.

Pomóżcie co to moze byc, bo jak pojade do ASO to mi policza za sama diagnoze cala rente babki :P i zapewne nic nie znajda

BMW E9 2800CS 1970. Coming Soon :p
Opublikowano

Ja miałem podobny problem w E36 dieslu. Miałem dokładnie takie same objawi jak Ty. U mnie okazało się, że wtryski były dosłowinie zapchane! Nie pracowały na 2 cylindrach, a przyczyną było zasyfione paliwo jak się potem okazało. W ASO wymienili mi wszystkie filtry, które mają kontakt z paliwem oraz uszkodzone wtryskiwacze... Pomogło i wszystko jest wporządeczku, a felernej stacji paliw wystrzegam się jak ognia.

Pozdrawiam

///Mpower
Opublikowano

generalnie problemem wahania obrotów spadek mocy w benzynach w BMW moze być przyczyną uszkodzenie sondy lub dwóch sond lambda i czujnik obrotów na wale lub/i na wałku rozrządu. Za wahanie obrotów także odpowiedzialny jest silnik krokowy, mozna go sprawdzic.

Ja stawiam na czujnik obrotów, ale to taki strzał na czuja.

B-artek M-onika W-ojtuś (synek)

Moje byłe BMW http://www.bmww.webpark.pl/M5drive.gif Moje też byłe BMW

Opublikowano
generalnie problemem wahania obrotów spadek mocy w benzynach w BMW moze być przyczyną uszkodzenie sondy lub dwóch sond lambda...

Dokładnie = sondy albo zasrany katalizator.

...