Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam pytanie chcę zmienić tylne lampy (E38) na kryształowe z białym kierunkiem - czy wybrać drogą helle czy lepiej zapłacić 50% mniej za inne mniej znane firmy produkujące lampy . Jeżeli inne to jakie ?

Przykładowe lampy : http://www.allegro.pl/show_item.php?item=48338331

Przylaczam sie - mam ten sam dylemat jesli chodzi o E39. W

sprzedazy widze komplety lamp tylnych HELLA ktore zazwyczaj

sa dosyc drogie, z techologia CELIS - kosztuja od 1100 do 1400 PLN.

Oprocz tego sa dosyc ladnie wygladajace (no, na zdjeciach - nie

widzialem ich na zadnym aucie na zywo...) lampy DEPO ktore niby

maja taka sama przezroczysta optyke, tylko ze sa na zarowkach.

Kosztuja ok 700 PLN. Sa tez jescze za ok 900 lampy niemieckiego

producenta (nie pamietam nazwy. MHW? czy cos?) ktore sa na

diodach i nie wymagaja przetwornic.

Co tu wybrac?

Punto75>BravoGT>MB260E>MBC280>*PuntoHLX>MBC320>MBE50AMG>VectraC>BMW528 . it's nice to be important but it's more important to be nice

>>> psychop's lab mike.xray.pl

Opublikowano

To i ja się przyłączam do pytania.

Kryształy pięknie się prezentują w porównaniu do stylu Lexus który według mnie jest porażką w takiej marce jak BMW.

Na giełdzie widziałem za 900 zł komplet kryształów i to nie helli tylko firmy "K2 motor sport" to ile kosztuje kryształ Helli - 1800 zł ??

Czekam na jeszcze inne tańsze firmy > może ktoś zna.

www.7er.pl > BMW7 Klub Polska
Opublikowano

Kryształy pięknie się prezentują w porównaniu do stylu Lexus który według mnie jest porażką w takiej marce jak BMW.

Na giełdzie widziałem za 900 zł komplet kryształów i to nie helli tylko firmy "K2 motor sport" to ile kosztuje kryształ Helli - 1800 zł ??

"Lexus style" w ogole nie wchodza w moim przypadku w rachube.

wszystkie lampy ktore wymienilem to mniej lub bardziej udane

wersje "krysztalkow".

Punto75>BravoGT>MB260E>MBC280>*PuntoHLX>MBC320>MBE50AMG>VectraC>BMW528 . it's nice to be important but it's more important to be nice

>>> psychop's lab mike.xray.pl

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Rozmawialiśmy na priv. na ten temat, ale dam info na forum ...

Oryginały w ASO BMW można dostać (piszę o E38) za 1550zł. (komplet) i to bez zniżek, więc trochę nie rozumiem ludzi, kótrzy kupują jakieś podróby za 1300-1400zł (spotkałem takich) ... jak ktoś byłby zainteresowany i nie ma dużej zniżki w ASO, to niech się do mnie zgłosi, to załatwię jakąś fajną zniżkę ;) - nie orientowałem się, ale myślę, ze spokojnie można "wyrwać" te światła za jakieś 1400zł., jak nie mniej ...

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)

Opublikowano
Rozmawialiśmy na priv. na ten temat, ale dam info na forum ...

Oryginały w ASO BMW można dostać (piszę o E38) za 1550zł. (komplet) i to bez zniżek, więc trochę nie rozumiem ludzi, kótrzy kupują jakieś podróby za 1300-1400zł (spotkałem takich) ... jak ktoś byłby zainteresowany i nie ma dużej zniżki w ASO, to niech się do mnie zgłosi, to załatwię jakąś fajną zniżkę - nie orientowałem się, ale myślę, ze spokojnie można "wyrwać" te światła za jakieś 1400zł., jak nie mniej ...

Muszę jeszcze dodać jedną ważną rzecz ... koleś kupił na allegro kryształy do E38 za 1100 zł podróby -- dzwonił i mówił że parują (nowe).

Jak jest wilgoć komputer pokazuje mu że gasną żarówki a one wcale nie gasną (tylne lampy).

www.7er.pl > BMW7 Klub Polska
  • Członkowie klubu
Opublikowano
Ciekawe czy wzrosną koszty przesyłki jakby dołozyć kompl. kierunków, komp. kloszy na lampy przednie = czy policzy tylko raz 55$???

UIHZ9556.JPG

Opublikowano
Ciekawe czy wzrosną koszty przesyłki jakby dołozyć kompl. kierunków, komp. kloszy na lampy przednie = czy policzy tylko raz 55$???

obawiam się że za każdą rzecz trzeba będzie osobno płacic choć będzie to szło w jednym kartonie.

Często kupuje na ebay.com i tak tam praktykują. Oczywiście zawsze można spróbowac sie dogadać :wink:

pzdr

Krzysiek

Opublikowano

Panowie po co jakieś podróby kupować!!!

W ASO za kpl lamp tylnych ze wszystkimi oprawkami i żarówkami dałem 1022,27 PLN. Pytać o komplet a nie oddzielnie lewa i prawa.

Grzesiek740 - (kiedyś było jeszcze 735 i 750)

http://img136.imageshack.us/img136/3693/mojeauta034podpisgo3.jpg

Opublikowano

Sorry jeżeli się ktoś napalił. Kupowałem rok temu :oops: .

Cena dzisiejsza jest wyższa: przed zniżką 1415,97 brutto komplet.

Zniżka w I grupie rabatowej 7%.

Nr katalogowy 82 19 0 006 784.

Grzesiek740 - (kiedyś było jeszcze 735 i 750)

http://img136.imageshack.us/img136/3693/mojeauta034podpisgo3.jpg