Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Koledzy ręce opadają :| Zacznę może od razu mam problem z klimatyzacją nie chce chłodzić ALE czasami gdy jadę potrafi się załączyć załączy na kilka minut .Pisząc już wcześniej kolega podpowiedział mi żebym wymienił czujnik na osuszaczu oczywiście to zrobiłem domyślając się oczywiście dalej problem ten sam .Pojechałem więc do serwisu po dokładnym sprawdzeniu całego układu stwierdzono że walnięty jest wentylator wymieniłem go dziś na nowy i humor mi się nie polepszył dalej to samo.
Opublikowano

Czy masz czynnik? Czy sprawdzili, czy w ogóle załącza się sprężarka (po wciśnięciu guzika sprzęgło elektromagnetyczne sprzęga tarczę sprężarki)???

Jak się załącza to jest czynnik i powinna chłodzić. Nie załączy się na pewno jak nie ma czynnika, albo jest go zbyt mało. A ze sprawdzeniem klimy

Jedyne

http://images.spritmonitor.de/229694.png

Opublikowano

Czy masz czynnik? Czy sprawdzili, czy w ogóle załącza się sprężarka (po wciśnięciu guzika sprzęgło elektromagnetyczne sprzęga tarczę sprężarki)???

Jak się załącza to jest czynnik i powinna chłodzić. Nie załączy się na pewno jak nie ma czynnika, albo jest go zbyt mało. A ze sprawdzeniem klimy to wcale nie jest jakiś wielki problem... dwa schematy, sprawdzenie ciągłości przewodów, sprawdzenie działania czujnika ciśnienia i sygnału sterującego wentylatorem...

Jedyne

http://images.spritmonitor.de/229694.png

Opublikowano
Pierwsza czynność którą sprawdzali w serwisie to właśnie szczelność oraz ilość czynnika wszystko podobno jest ok.Może jest jakiś filtr po drodze, jest zapchany i blokuję
Opublikowano
Sprężarka jest też sprawna.W poniedziałek jadę do serwisu zobaczymy co zrobią dam znać mam nadzieję że wyjadę z uśmiechem na twarzy.Pozdrawiam i Dziękuję!!!
Opublikowano
Pierwsza czynność którą sprawdzali w serwisie to właśnie szczelność oraz ilość czynnika wszystko podobno jest ok.Może jest jakiś filtr po drodze, jest zapchany i blokuję

osuszacz to właśnie taki filtr, potrafi się zapchać i albo nie chłodzi, albo uszkadza układ.