Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie-

jak kupilem e36 to od poczatku swiecil ABS, no iiii koles co sprzedawal mowil zebym sobie wymienil klocki bo to od tego swieci -nie chcialo mi sie wierzyc w to

ale dzis koles w pracy to samo mi mowi ze jak klocki beda do wymiany to tez bedzie ABS zglaszal blad i swiecil- prawda to??? ze ABS ma cos wspolnego z klockami? mnie sie wydawalo ze jak juz to czujnik moze polecial ktorys...

Opublikowano
a wystarczy poczytać w instrukcji obsługii kiedy/jak/po co święcą się te czy inne lampki :shock: :shock:

:duh: masakra..... ogólnie wielkie dzieki za pomoc stary

a tak na marginesie to wystarczy czasami pomyslec , ze moze byc taka sytuacja jak np auto sprowadzone i instrukcja obsługi np po włosku czy niemiecku, nowa polska od 50 zl do 100zl i oczywiscie lece do sklepu i kupuje ją zeby wiedziec czy maja sie kontrolki świecic. bo pomijajac Ciebie napewno znajdzie sie na forum ktos na tyle pomocny i dla ktorego napisanie jednego sensownego zdania nie bedzie trudnościa. wiec poprostu szukam odpowiedzi na forum, tak jak i wielu innych userów. :duh:

na przyszłość nie wychylaj sie z takimi radami jak nie masz zamiaru pomóc :duh: :mad2:

Opublikowano
Skoro nie macie orginalnych to be problemu znajdziecie jej na tym forum ja do swoje e46 z tąd właśnie mam, wystarczy choć troche wysiłku :search:
Opublikowano

czy podczas hamowania ostrego , jak sie włączy ABS to kontrolka ma swiecic czy nie?

Odpowiedź: kontrolka od ABS nie powinna świecić podczas nagłego i ostrego hamowania.

W przypadku ASC lub DSC kontrolka świeci podczas gdy układ się włącza.

Pzdr,

Opublikowano
Mam pytanie-

jak kupilem e36 to od poczatku swiecil ABS, no iiii koles co sprzedawal mowil zebym sobie wymienil klocki bo to od tego swieci -nie chcialo mi sie wierzyc w to

ale dzis koles w pracy to samo mi mowi ze jak klocki beda do wymiany to tez bedzie ABS zglaszal blad i swiecil- prawda to??? ze ABS ma cos wspolnego z klockami? mnie sie wydawalo ze jak juz to czujnik moze polecial ktorys...

Ja mam bemke e 36 z 93 roku i nie mam czegos takiego zeby mi ABS swiecil w zadnym przypadku i z tego co wiem nie ma swiecic a jesli swieci to

Obwod bezpieczenstwaw elekronicznym urzadzeniu sterujacym powoduje powoduje samoczynne wlaczanie ukadu ABS w razie uszkodzenia np.przerwania przewodu elektronicznego lub zbyt niskiego napiecia akumulatora ponizej 10.5v wtedy podczas jazdy zaswieca sie lampka ABS lub swieci lub tylko niekiedy mrugnie nalezy przemiezyc akumulator co do klockow chamolcowych jest odrebna kontrolka informujaca o ich zuzyciu