Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Krotkie pytanko: czy zabrudzona przepustnica ma wplyw na nierowna prace silnika?? Objawy sa takie ,ze co jakis czas silnik sie zakoleboce i drazek zmiany biegow tez lata...krokowiec wymieniony.

chiptuning, diagnostyka

506 072 789

Opublikowano
nie powinna miec , jesli obroty nie faluja to sterownie krokowca z TPSa jest prawidlowe wiec dziala przepustnica odpowiednio, wina moze byc tez w przewodach WN, przewodach powietrza, swiecach, wtryskach, a nawet w paliwie
Opublikowano
Sprawa jest tego typu ze obroty delikatnie faluja, tzn. co pare sekund silnik ma delikatne wachniecia i dzieki nim w aucie czuje wibracje i drazek zmiany biegow lata...wiem naczytalem sie juz duzo ze jak lapie gdzies nawet delikatnie lewe powietrze to prace nie bedzie juz rowna...oblookalem wszystkie przewody i sa ok.

chiptuning, diagnostyka

506 072 789

Opublikowano
Okazalo sie niestety ze czyszczenie przepustnicy nic nie dalo:/grzebalem przy tym ze 3h wymylem wszystko i nic.Prosze jak ktos ma jakis pomys czym moze byc spowodowana nierowna praca silnika ( specyficzne zalamywanie co jakis czas, tzn.co pare sekund wachniecie obrotow), latajacy drazek zmiany biegow i co najgorsze drgania w kabinie- zaznacze, ze to jest najbardziej wkurzajace:/jak ktos ma jakis pomysl, nawet wydajacy sie banalny prosze pisac.Please!!!

chiptuning, diagnostyka

506 072 789

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam

Mam pytanko, czy poradziłeś sobie z tym problemem ?

Mam u siebie dokładnie to samo, szarpie silnikiem co kilka sekund, drążek biegów drży jak głupi i czuję na karoserii, kabinie - a ogólnie mówiąc na siedzeniu kierowcy - czyli na plecach każde drgnięcie silnika.

Nie mam już siły i pomysłów.

Jeżeli znalazłeś przyczynę tych dolegliwości - pomocy !!

Myślałem, że jest problem ze skrzynią, dokładnie z jej zamocowaniem i ustawieniem po wymianie sprzęgłą, bo akurat jakoś tak zbiegło się to w czasie, ale zaczynam powątpiewać czy to jest to.

Dzięki za każdą wskazówkę, pozdrawiam :)