Skocz do zawartości

Kilka pytań??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam ma kilka pytam, które mnie trapią? Co to za kabelek z taka wtyczka mam go Kolo zbiornika spryskiwacza?? Dodam ze auto to e36 1,6 94r drugie pytanie to jaki powinien być poziom płynu z zbiorniku wyrównawczym na zimnym silniku bo serwis mi wymieniał wszystkie plyny i mam na samym dnie do czego dolać do napisu? kalt czu colt?? I ostatnie pytanie na zdjęciu jest widoczna felga powiedzieli mi ze to 7 jakie mogę założyć opony mama teraz 185/65/15 wszystkie i jakoś mi strasznie tył ucieka wiec chciałbym założyć 205/60/15 na tył a na przód to nie wiem 195? Dodam ze nie chce mieć auta, które jest podniesione z tylu a obniżone z przodu guma ma się fajnie prezentować dodam ze mam obniżoną moja becie. Tu macie linka do tego kabelka i do felgi http://www.mrblack.webpark.pl/bmw.html
Opublikowano

ten kabelek to nie wiem od czego?? to wyglada jak czujnik do czegos?? nie ma gdzies dziury w która to moznaby bylo wsadzic ?

Co do płynu w chłodnicy to zbiorniczek wyrównawczy ma wytloczenia i jedno z nich jest w ksztalcie trojkata... :)

Co do felg to ja mam na feldze 7'' zalozone takie (185/65/15) opony i nic mi nie lata ?? a mozesz zalozyc sobie 205/60/15 - to jest odpowiednik

Marcin

BMW Klub Polska

F25 X3 2,8iA xDrive

E91 320dA touring

E39 530dA touring

E39 530iA touring

E36 316iA m43 Compact

----------------------------------------

historia - E32 750iA (1992-2004)

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Ten kabelek przy zbiorniku spryskiwacza to może być od czujnika jego poziomu. /zgaduje bo nie widze zdjęcia -przekroczony limit na stronce/
Opublikowano
  • Autor
Co do opon to chce mieć mniej więcej taka sama wysokość opony jedynie średnice chce zwiększyć jak będzie to wyglądało przy tym 205/60/15 i czy zastosować na wszystkie 4 Kola czy tylko na tył a na przód albo 185 albo 195?co do kabelka to nie sprawdzalem na spryskiwacz ale nigdzie nic nie znlazlem
Opublikowano
... drugie pytanie to jaki powinien być poziom płynu z zbiorniku wyrównawczym na zimnym silniku bo serwis mi wymieniał wszystkie plyny i mam na samym dnie do czego dolać do napisu? kalt czu colt?...

na zimnym silniku poziom płynu w chłodnicy nie może przekroczyć kreski pomiędzy tymi napisami KALT i COLD u mnie jest to dokładnie połowa zbiornika- nalaj płynu do tej kreski i nic więcej. Jeśli chcesz sie upewnić to na wyłączonym, gorącym silniku odkręć korek i zobaczysz,że płynu masz "aż pod korek " ale wtedy zakręcić korek bedziesz mógł dopiero na zimnym silniku :twisted2:

Opublikowano

Opony - bierz 4x 205/60R15 i sie nie zastanawiaj. W 195 nie ma odpowiednika (tzn bedziesz mial niewielkie przeklamanie), a 185 to troszke wasko. 205 ladnie wyglada i dobrze sie prowadzi.

Co do kabelka to ja sie nie znam, ale czy to nie jest czasem czujnik temperatury, ktory standardowo sobie siedzi pod spodem bodajze w tym plastiku kierujacym strumien powietrza z otworu w zderzaku na tacze hamulcowe?

Opublikowano
Witam ma kilka pytam, które mnie trapią? Co to za kabelek z taka wtyczka mam go Kolo zbiornika spryskiwacza?? Dodam ze auto to e36 1,6 94r drugie pytanie to jaki powinien być poziom płynu z zbiorniku wyrównawczym na zimnym silniku bo serwis mi wymieniał wszystkie plyny i mam na samym dnie do czego dolać do napisu? kalt czu colt?? I ostatnie pytanie na zdjęciu jest widoczna felga powiedzieli mi ze to 7 jakie mogę założyć opony mama teraz 185/65/15 wszystkie i jakoś mi strasznie tył ucieka wiec chciałbym założyć 205/60/15 na tył a na przód to nie wiem 195? Dodam ze nie chce mieć auta, które jest podniesione z tylu a obniżone z przodu guma ma się fajnie prezentować dodam ze mam obniżoną moja becie. Tu macie linka do tego kabelka i do felgi http://www.mrblack.webpark.pl/bmw.html

Wyglada mi to na kompletny sensor, chyba temperatury. Wypnij go ze

zlacza i zobacz jak bedzie zachowywal sie termometr. Po zatrzaskach

wnosze jednak, ze powinien byc gdzies nieco solidniej zamontowany...

Punto75>BravoGT>MB260E>MBC280>*PuntoHLX>MBC320>MBE50AMG>VectraC>BMW528 . it's nice to be important but it's more important to be nice

>>> psychop's lab mike.xray.pl

Opublikowano
  • Autor
dodam ze nie ma zadych tuneli i seryjnych zeczy co sa przy zderzaku bo mama z gieldy zderzak :roll: co mam z nim zrobic przymocowac go opaska i niech tam siedzi a ha ja nie mama koputera wiec termometr narazie jest mi zbedny chyba ze sobie zakupie?? :( co do opon to czy 70zl za urzywki z 2002 z dos dobrym bierznikiem to drogo? dzieki za wszystkie odpowiedzi 8) :cool2:
Opublikowano

Mam podobny przewod tez wisi kolo zbiorniczka spryskiwacza szyby.

Moim zdaniem nie jestem pewien ale zmienialem u siebie spriskiwacze i okazalo sie ze sa podgrzewane.Ten kabel ma na koncu u mnie taki splaszczony krazek o wielkosci wlasnie idealnej pasujacej do wlewu plynu do spryskiwaczy.

Jesli cos wymyslisz daj znac !

Co do opon u mnie tez startuja od 195 i auto chodzio na drodze a zwlaszcza na naszych koleinach.Wrzucilem 205/60/15 rozmaiar najwiekszy dopuszczony w BRIFIE i jest wspaniale jezdze jak po szynach :D

Pozdrawiam !

BMW RULEZ - Drive It And Believe It ! [ skype driftm3 ]
Opublikowano
to jest czujnik temperatury jest zamontowany w przednim nadkolu na dole
Opublikowano
czujnik temperatury powietrza, odpowiedzialny za podgrzewanie dysz spryskiwaczy. ma byc na dole, prawa strona.