Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, ostatnio zauważylem, że w okolicach konsoli słychać takie delikatne terkotanie, jakby jakiś wiatraczekchodzi. Dźwięk dochodzi niezależnie od tego czy się jedzie czy stoi i czy są kluczyki w stacyjce czy też nie. Czasem się wyłącza. Dzwiek ten dobiega z rejonu gdzie znajdują się przyciski do klimatyzacji (czyli ten panel pod ekranem navi). Czy ktoś wie co to może być ?

Dzięki za pomoc

MOD EDIT:

Proszę zacząć użytkowanie forum od przeczytania regulaminu.

Przy tytule wpisujemy kod modelu [E_ _ ]

Tym razem uzupełniam brak – następnym razem proszę pamiętać samemu.

Pozdr.

Konrad
Opublikowano
To jest wentylator,który tłoczy powietrze z kabiny na czujnik temperatury,aby ją ew skorygować do wartości zadanej na panelu klimatronika.Panel jest cały czas zasilany z bezpiecznika nr 9/15A/.Czytałem na forum,że ktoś sobie poradził w ten sposób : elektryk przepiął zasilanie tak,aby napięcie pojawiało się na panelu klimatronika dopiero po przekręceniu stacyjki.Jest to jednak półśrodek.Pozbawiamy się w ten sposób funkcji REST czyli przewietrzania na postoju.Moim zdaniem uszkodzony jest panel sterowania klimatyzacją.Cóż.......napisałem co wiedziałem.....
Opublikowano
wentylatorek można przesmarować po wyjeciu i rozebraniu panela klimy(łożysko ślizgowe). A wentylatorek w panelu po wył kluczyka i zamknięciu drzwi powinien po ok 15 min sie wyłączyć.