Skocz do zawartości

<t>co kupic, BMW e38 730 lpg czy nowego peugeota z lpg?</t>  

19 użytkowników zagłosowało

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie lub wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledzy! zwracam sie do was z gorącą prozba.

Powoli nadchodzi czas inwestycji i nie wiem co robic!

Mam na oku sliczne zadbane 730 z 95r z przebiegiem ok 180.000km lub nowego partnera 1.6 w wersji Vtc 3 razy drozszego. I nie wiem co robic??!! Serce ciagnie do BMW rozsadek podpowiada peugeota. ZA BMW przemawia komfort, osiagi i milosc do marki, natomiast za peugeotem przemawia to ze jest nowy (teoretycznie nie powinien sie w ogole psuc przez najblizsze kilka lat), mniej pali, ma wiekszy bagaznik i poziom techniki zblizony do bmw 7 z 95r :D

Auto potrzebn do firmy do wozenia objetosciowych ale lekkich towarow.

Opublikowano
chyba nie masz zamiaru wozić towaru e38 :P. Jesli ma to być auto do pracy kup poprostu nowe auto na firmę, bedziesz miał fakturę i gwarancję.
Opublikowano
kolego JELITO i chyba tak zrobie, ale jeszcze sie zastanawiam, z 7 trzeba byloby prowadzic ewidncje przebiegu pojazdu co dodałoby co prawda malo ale zawsze papierkowej roboty. a tak kupuje nowke amortyzuje go sobie i smigam przez kilka lat potem kupuje nastepne i przy okazji nowe 5 :D
Opublikowano
sprzedaj e36 + to co mialbys wydac na e38 wrzuc jako wplate wlasna na roczne bmw kombi w leasing, bedziesz mial i pake i bmw, do tego nowe.

BMW jakiej serii??

3? 5?

Nawet za 70 tys nie kupie rocznej 5, a 3 moze byc za mala :|

Opublikowano

Moim zdaniem wszystko zalezy, co i jak czesto bedziesz wozil.

E38 i taki Pug to kompletnie nieporownywalne samochody - jedyne, co je laczy, to to, ze maja 4 kola.

Poza tym z tym 'rozsadkiem' w Pugu moze byc roznie - czasem mozna byc niemile zaskoczonym kosztami niektorych czesci w Peugeocie.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano

Dokładnie tak jak pisze Panfil...Dlatego ja nie zaznaczyłem żadnej opcji.

A co z E36 jeśli byś kupił Peugeota?Bo jeśli Trójka zostaje to kup Puga-zostaje Ci Beemka i masz dodatkowo dostawczaka.

A myślałeś nad Combo?Za małą kwotę można mieć nowego z silnikiem 1,3 cdti (w brew pozorom idzie nawet nieźle)-miałem takiego w firmie.

Pakunki od biedy można też wozić Beemką-ja woziłem armaturę przemysłową czasami,ale szkoda auta.

Może być każde auto,pod warunkiem że będzie to BMW...
Opublikowano

Jesli bym kupil 7 to 3 na sprzedaz (juz mam kupca) i matiz ktorym sie rozbijam po korkach miejskich. a jesli dostawczaka to te 2-3 lata jszcze by została (dopoki nie wypatrze kolejnej)

Powiem szczerze ze nad combo sie nie zastanawialem, ale jesli 1,3 potrafi pojechac i do tego malo pali to rozjrze sie co i jak. dzieki za info. Po za tym to fakt niektore czesci ogolnie do francuskich aut sa w cenie aut "premium"

A co do worzenia to woził bede lekkie produkty foliowe, ubrania spcjalistyczne przy ktorych autko sie nie porysuje ani nie zlasuje.

A woził bede mniej wiecej po 1-3 punktow dziennie (zalezy od rozwoju sprawy)

Śpisze z informacja ze własnie sprawdzilem co i jak to ceny combo sa tj. nowgo partnera i berlingo a silniczki opel ma troche za slaby jak na moj gust.

Opublikowano
Dzisiaj mialem przyjemnosc przejechac sie nowym partnerem 1,6 HDI 90KM i powiem wam szczerze ze jestem mile zaskoczony. W srodku cisza, nie slychac ze jest do klekot (IIgen- common rail), zbiera sie nawet łądnie od 1750rpm ładnie ciagnie, z przyspieszeniem w miejskich warunkach nie bylo problemu. Zawieszenie bardzo dobrze zestrojone nie za miekkie i nie zatwarde. Dzieki czemu jest cos co mozna nazwac komfortem a nie buja na zakretach przy wiekszej predkosci i ogolnie trzyma sie pewnie drogi. Spalanie katalogowe po miescie to ok 7 l ON, jednak kierowca testowy zdradzil ze bez problemu osiaga 6-6,5l przy ni przekraczaniu 2,5k rpm i nie przekraczaniu 60km/h po miescie w godz. szczytu. Mysle ze pug na 5-7 lat bedzie dobra inwestycja. po tym czasie biore sie za poszukiwania ładnej 5xd :8)
Opublikowano
Ja mogę coś powiedzieć na temat Peugeota HDI, na co dzień poruszam się 406 HDI 2.0 110 KM kombi 99r Samochód kupiliśmy 6 lat temu od pierwszego właściciela(naszego znajomego) z przebiegiem 78tkm, przez pierwsze 3 lata użytkował go staruszek,a ostatnie 3 ja, teraz ma 195tkm i codziennie robię nim 100 km, przez te 9 lat poszło sprzęgło 2 razy, głównie za sprawą pierwszego właściciela, amortyzatory 2 razy przód, tył nadal oryginał i ciągle lecą końcówki drążków i łączniki stabilizatora, ale używam tanich zamienników. Ale ogólnie uwielbiam ten samochód, nigdy nie stanął na trasie, w mieście nie przekracza 7,5 z włączoną klimą, a na trasie ostatnio miałem 5,4 a smarowałem 130-150 cały czas. Co do mitów o cenach części do Puga to chciałbym żeby BMW miało takie ceny, części są tanie jak barszcz i ogólnodostępne + całą masa zamienników. Moi koledzy użytkują Partnery w Stoenie i mogę Ci powiedzieć, że te samochody duuuużo znoszą :D mają dokładnie ten sam silnik. Peugeot robi świetne diesle, dzięki czemu możesz zapomnieć o czymś takim jak awaria wtrysków czy turbiny, jedyny problem to filtr cząsteczek stałych, który należałoby zmienić co ok 80tkm, a kosztuje coś ok3-4k To taka moja dygresja na temat Puga. Pozdro.

BMW - Broń Masowego Wrażenia

Moja 850i

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=26&t=120911

http://img121.imageshack.us/img121/5670/pasek2e.jpg

detailing http://www.funkyking.eu

Opublikowano
filtr cząsteczek stałych, który należałoby zmienić co ok 80tkm, a kosztuje coś ok3-4k To taka moja dygresja na temat Puga. Pozdro.

Rozmawialem ze sprzedawca w salonie to wspominal o 1000zł za czyszczenie o il dobrze pamietam takiego filtra. wiec moj wybor padnie na 1,6 hdi 90KM ktos to okreslil w taki sposob cyt: Ten silnik jest jak stara k.... (sorry) bez szalenstw ale nie do zajezdzenia :D