Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam znalazłem na allegro taką kierę http://moto.allegro.pl/item386058582_bmw_3_e46_kierownica_multifunkcyjna_czesci.html a u siebie mam kierownicę taką ale bez multifunkcji http://moto.allegro.pl/item396318206_bmw_3_e_46_kierownica_poduszka_multi.html czy jest szansa na zmianę kiery na trójramienną ???,czy mimo braku obsługi radia w mojej kierownicy instalacja jest przygotowana pod multifunkcję radio mam cd bisnes .
Opublikowano

taaaa,tylko trzeba byc niezlym macherem zeby to samemu zrobic.mnie gosc krzyknal 500 zl,za sama robocizne.

ale monitoruje ten temat bo predzej czy pozniej musze miec taka multifunkcje :mrgreen:

Opublikowano
ja mam w oryginale , fakt , przyciski do radia oraz telefonu bardzo przydatne , tempomat już nie tak bo u nas strach na tym jechać

ja caly czas mam 3 kontrolki: zolte od wylaczonego ASC i zielone od tempomatu. :)

Na tempomacie smigam codziennie po miescie :) Wrzucasz 50 albo 80 i masz luz w glowie, czasem mozesz depnac po czym wracasz do zadanej predkosci :) W korku wystarczy,ze wrzucisz 1 albo 2 i zostawisz bez dodawania gazu i tez z czapki :)

Opublikowano
ale po co mam wrzucać jak mam automat ? raz jechałem na tempomacie na A4 - 160km/h i nagle komuś się zachciało wyprzedzać , zanim nogę na hamulec dam to moze być po ptokach , manetkami w kierownicy szybko się nie zwolni
Opublikowano
W korku wystarczy,ze wrzucisz 1 albo 2 i zostawisz bez dodawania gazu i tez z czapki :)

Tak. Tylko tempomat działa od 40 km/h. To z tym korkiem coś nie tak.

Ale ogólnie tempomat to super urządzenie. Od dawna używam go z przyjemnością, szczególnie w mieście - ustawiam 60 (tak wiem że powinno być 50, ale to licznikowe :dance: ) i nikt mnie nie sprowokuje :twisted2:

Opublikowano
W korku wystarczy,ze wrzucisz 1 albo 2 i zostawisz bez dodawania gazu i tez z czapki :)

Tak. Tylko tempomat działa od 40 km/h.

Sprawdz dokladnie u mnie juz od 30. lapie :D

Tak. W instrukcji e46 jest napisane 30 km/h. Myślę że moje 40 wynika z błędu szybkościomierza i zaokrąglenia w górę. Ale te korki to ciągle coś nie tak.

Opublikowano
Zaraz zaraz czy waszym zdaniem tempomat jest we wszystkich modelach e46 a daje się uruchomić dopiero jak jest multifunkcyjna kiera ??????
Opublikowano
taaaa,tylko trzeba byc niezlym macherem zeby to samemu zrobic.mnie gosc krzyknal 500 zl,za sama robocizne.

ale monitoruje ten temat bo predzej czy pozniej musze miec taka multifunkcje :mrgreen:

:clap: :clap: :clap: