Skocz do zawartości

Kierownica multifunkcja

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam znalazłem na allegro taką kierę http://moto.allegro.pl/item386058582_bmw_3_e46_kierownica_multifunkcyjna_czesci.html a u siebie mam kierownicę taką ale bez multifunkcji http://moto.allegro.pl/item396318206_bmw_3_e_46_kierownica_poduszka_multi.html czy jest szansa na zmianę kiery na trójramienną ???,czy mimo braku obsługi radia w mojej kierownicy instalacja jest przygotowana pod multifunkcję radio mam cd bisnes .
Opublikowano

Witam

Z tego co wiem, zamiana jest mozliwa, ale bedzie potrzeba pociągnięcia wiązki aby kierownica w ogole dzialala.

Pzdr.

Opublikowano
  • Autor
Witam

Z tego co wiem, zamiana jest mozliwa, ale bedzie potrzeba pociągnięcia wiązki aby kierownica w ogole dzialala.

Pzdr.

Czyli układ nie jest fabrycznie przystosowany ??????????

To jest środek mojego auta http://images23.fotosik.pl/250/dc1dd14f7597c511m.jpeg

Opublikowano

taaaa,tylko trzeba byc niezlym macherem zeby to samemu zrobic.mnie gosc krzyknal 500 zl,za sama robocizne.

ale monitoruje ten temat bo predzej czy pozniej musze miec taka multifunkcje :mrgreen:

Opublikowano
ja mam w oryginale , fakt , przyciski do radia oraz telefonu bardzo przydatne , tempomat już nie tak bo u nas strach na tym jechać
Opublikowano
ja mam w oryginale , fakt , przyciski do radia oraz telefonu bardzo przydatne , tempomat już nie tak bo u nas strach na tym jechać

ja caly czas mam 3 kontrolki: zolte od wylaczonego ASC i zielone od tempomatu. :)

Na tempomacie smigam codziennie po miescie :) Wrzucasz 50 albo 80 i masz luz w glowie, czasem mozesz depnac po czym wracasz do zadanej predkosci :) W korku wystarczy,ze wrzucisz 1 albo 2 i zostawisz bez dodawania gazu i tez z czapki :)

Opublikowano
ale po co mam wrzucać jak mam automat ? raz jechałem na tempomacie na A4 - 160km/h i nagle komuś się zachciało wyprzedzać , zanim nogę na hamulec dam to moze być po ptokach , manetkami w kierownicy szybko się nie zwolni
Opublikowano
W korku wystarczy,ze wrzucisz 1 albo 2 i zostawisz bez dodawania gazu i tez z czapki :)

Tak. Tylko tempomat działa od 40 km/h. To z tym korkiem coś nie tak.

Ale ogólnie tempomat to super urządzenie. Od dawna używam go z przyjemnością, szczególnie w mieście - ustawiam 60 (tak wiem że powinno być 50, ale to licznikowe :dance: ) i nikt mnie nie sprowokuje :twisted2:

Opublikowano
W korku wystarczy,ze wrzucisz 1 albo 2 i zostawisz bez dodawania gazu i tez z czapki :)

Tak. Tylko tempomat działa od 40 km/h.

Sprawdz dokladnie u mnie juz od 30. lapie :D

Tak. W instrukcji e46 jest napisane 30 km/h. Myślę że moje 40 wynika z błędu szybkościomierza i zaokrąglenia w górę. Ale te korki to ciągle coś nie tak.

Opublikowano
  • Autor
Zaraz zaraz czy waszym zdaniem tempomat jest we wszystkich modelach e46 a daje się uruchomić dopiero jak jest multifunkcyjna kiera ??????
Opublikowano
Zaraz zaraz czy waszym zdaniem tempomat jest we wszystkich modelach e46 a daje się uruchomić dopiero jak jest multifunkcyjna kiera ??????

Dokladnie :) Trzeba tylko od guziczkow(kierownica) poprowadzic 1 przewod do wtyczek komputera i po krzyku.

Opublikowano
w instrukcji pisze że działa od 30km/h
Opublikowano
taaaa,tylko trzeba byc niezlym macherem zeby to samemu zrobic.mnie gosc krzyknal 500 zl,za sama robocizne.

ale monitoruje ten temat bo predzej czy pozniej musze miec taka multifunkcje :mrgreen:

:clap: :clap: :clap: