Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
...moj kolega ktory nie ma internetu prosil abym tu o to zapytał , wiec posiada on w swoim bmw 2.5l przebig lekko ponad 200tys i zauwazył ze ma klopot z przyspieszeniem na biegu 1 i 2 , na obrotach 3-5tys silnik pracuje bardzo neutralnie bez przyspieszenia ,robi sie taka dziura w przyspieszeniu , zaznaczam ze silnik pracuja bardzo rowno i nie byl gazowany , co to moze byc ??? z gory dzieki za pomoc !
Opublikowano
...chodzi o to zeby wziac go na kompiuterek ?

To nie jest zły pomysł, jeśli to coś z elektroniką, to od razu wykaże to diagnostyka, a koszt jest w sumie niewielki (ja parę dni temu w ASO zapłaciłem 66pln), więc dla spokoju można go podpiąć pod komputer.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ja zauważyłem u siebie od pewnego czasu że jak odpalam po dłuższym postoju np. noc albo 8 godzin pod firmą to podczas rozpędzania na 1,2 czasami nawet 3 biegu ciągnie nierówno. Czuć momenty jak by mocniej przyspieszało w krótkich odstępach czasu, w tym czasie skazówka ekonomizera balansuje pomiędzy dwoma kreseczkami. Odczucie jest takie jak by mnie ktoś przytrzymywał albo 'deptał' wężyk od paliwa i auto dostawało go mniej. Ustępuje to po przejechaniu jakiegoś odcinka. /nagrzania się silnika/ Ktoś mówił o kablach WN że mogą mieć przebicie i łapać wilgoć ale przecież ostatnio nie pada, a nawet jak słońce grzało 8 godzin na maske to było podobnie.

Pozdrawiam.

Opublikowano

BaX male info dla Ciebie !

Widze ze masz ten sam silnik jak ja :D

A wiec ja mam podobny problem ale tylko jak jest zimny pozniej po chwili jest ok.Dokladnie tak jak piszesz samochod robi takie delikatne ( ZABKI ) ale da sie to odczuc.

Ja z tym zyje ale mowie Ci ze to nie sa napewno kable !

Kiedys rozmawialem z jednym kolega z forum ma nick Johny - Popielate malenstwo i ma identycznie !

Pozdrawiam !

BMW RULEZ - Drive It And Believe It ! [ skype driftm3 ]
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Heh, więc widzę że problem jest znany, tylko co jest powodem takiego zachowania. W sumie, jak mówisz, da się z tym żyć ale coś pewnie da się z tym zrobić.