Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam! mam problem z moja 325i mianowicie nie działają mi zegary tzn predkosciomierz, ekonomizer i wskaznik paliwa..... co jest???? POMOCY
Opublikowano
Miałem taki sam problem... siadły wszystkie zegary, a od czasu do czasu jak prędkościomierz miał humor to też chwilę podziałał. U mnie okazało się, że po prostu zegary się zepsuły... konieczna była wymiana :?
///Mpower
Opublikowano
Panowie zmagałem sie z tym problemem niedawno i trzeba było wymienić niestety cały licznik. Poprostu komputer zamontowanyy na płycie licznika sie spalił. A czemu? Już wam mówię. Otóż pod siedzeniem kierowcy idą kable. Niestety moja Betty troche ciekła i zbierała sie mi przez lata tam woda. Zwarcia nie zrobiła ale złączki kabli poszły w rozsypke i przestały działać szyby. Pech chciał że nie znałem zbytnio połączeń i zwarłem kabel od licznika z którymś od szyby i tylko poczułem smród palonego plastiku. Więc moja rada, sprawdź co masz pod siedzeniem i nie łącz nic nie znając kabli. Pozdro.
Opublikowano
a ja z doswiadczenia mam troche inne zdanie kiedy mi przestal dzialac predkosciomierz i ekonomizer okazalo sie ze musialem poprawic przewody przy czujniku predkosci ktory jest w dyferencjale poniewaz owe przewody sie utlenily kiedy je polutowalem zaizolowalem zegary zaczely dzialac poprawnie wiec najpierw radze sprawdzic czujnik predkosci i jego gniazdo
Opublikowano

witam wlasnie mam ten sam problemik tylko ze oprocz zegrow nie dziala

tez brzeczyk od swiatel i jeszcze szyba od kierowcy nie dziala w drugiej opcji (czyli wciskamy mocno i zamyka sie sama ) i tu pytanko gdzie konkretnie sa te kable pod siedzeniem? :roll:

Opublikowano
Pod siedzenie znaczy pod siedzeniem :) wyjmujesz normalnie fotek ściągasz plastik na progu i podnosisz sobie wykładzine podłogi i zobaczysz dużą ilość kabli.