Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

mam "mały" problem otóż....mój dyfer strzelił wielki c....wycieka olej i to bardzo szybko coś w nim strasznie głośno stuka jak zmieniam biegi lub hamuje silnikiem lub normalnie i przymierzam się szybko...do wymiany dyfera nigdzie nie mogę dostać do e36 318is nawet na kochanej Gliwickiej giełdzie :( ale za to mamy od cholery dyferów z e30 318i i teraz jest pytanie...czy mogę zamontować z e30stki 318i dyfer ? lub z e36 2.0 ?? chodzi mi o małe przełożenie żeby lepiej się zbierało ;)

( jakie ma przełożenie dokładnie e36 318is 3.45? )

co doradzicie panowie ?

pozdrawiam

Opublikowano

z e30 1.8 napewno nie bedzie pasowal (inne mocowania, z e30 pasuja tylko do Compacta), a z e36 320 bedzie pasowal tylko teraz musisz dobrac przelozenie :P

Ja mam 2.0 i kupilem jakis czas temu most, ponoc mial byc z 1.8 is, bo ponoc 1.8 is i 2.0 maja takie same przelozenia. Most jezdzil na 1.8 is, ale jak do mnie dotarl to byl bez tabliczki z przelozeniem, ale nic zalozylem i sie okazalo ze z Vmax 215 zrobilo sie nicale 170 km/h ale chociaz zbiera sie lepiej :)

W miescie to jest dobre ale na trasie troche wiecej pali, wysokie obroty a mala predkosc :)

A zobacz jakie masz u siebie przelozenie... Tabliczka powinna byc kolo korka spustowe w moscie...

pozdrawiam MG

Bardzo Mądry Wybór :)

-OO=[][]=OO-

Nie sztuka zabić muche przednią szybą :)

Sztuka zrobić to boczną :D

Opublikowano

Hej kolego

Mam do sprzedania zwykły dyfer do e36 silnik 1.8is rocznik 92 bo u siebie założyłem od rozbitej dyferencjał ze szperką ;)

Jesli chcesz jestem z okolic Olkusza od Gliwic nie jest daleko wiec mozesz podjechać. W pełni sprawny, napewno się dogadamy

Pozdro

Opublikowano

właśnie byłem dziś na kanale u znajomego i niestety....żadnego oznaczenia nie znaleźliśmy ( a dużo czyszczenia mieliśmy i nic nie było:( )

czyli jak kupie z 2.0 to nic się nie zmieni w moim IS`e ? jak przełożenie jest te same ?

szymoncobo jak możesz podeślij na pw numer gg :)

Opublikowano

tak, mozesz zakladac smialo :)

pozdrawiam MG

-OO=[][]=OO-

Opublikowano

witam

zakupiłem wczoraj most do mojego ISa przewoziłem go z Gliwic do K-K i wszystko fajnie czyściutki w ogóle igiełka rano wyciągam go z bagażnika daje do garażu przychodzę ok 15 żeby zabrać do montowania a tu zonk wielka plama oleju pod nim...i teraz pytanie czy jest zj....czy po prostu jak położyłem go w innej pozycji to ten olej się rozlał ??

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja mam 2.0 i kupilem jakis czas temu most, ponoc mial byc z 1.8 is, bo ponoc 1.8 is i 2.0 maja takie same przelozenia. Most jezdzil na 1.8 is, ale jak do mnie dotarl to byl bez tabliczki z przelozeniem, ale nic zalozylem i sie okazalo ze z Vmax 215 zrobilo sie nicale 170 km/h ale chociaz zbiera sie lepiej :)

To jest niemożliwe - 320 i 318is mają identyczne dyfry i jest tam najkrótsze z możliwych przełożeń do E36 - 3.45. Krótszego dyfra nie ma. 316 i 318 miały 3.38

prezeskk - jak położyłeś dyfer pionowo pod ścianą to olej wyciekł przez odpowietrznik z tyłu. Druga opcja to że wyciągnąłeś lekko na zewnątrz flanszę półosi napędowej i olekj wyciekł.

www.turboBMW.pl
Opublikowano

MG_BMW napisał:

Ja mam 2.0 i kupilem jakis czas temu most, ponoc mial byc z 1.8 is, bo ponoc 1.8 is i 2.0 maja takie same przelozenia. Most jezdzil na 1.8 is, ale jak do mnie dotarl to byl bez tabliczki z przelozeniem, ale nic zalozylem i sie okazalo ze z Vmax 215 zrobilo sie nicale 170 km/h ale chociaz zbiera sie lepiej

korona:

To jest niemożliwe - 320 i 318is mają identyczne dyfry i jest tam najkrótsze z możliwych przełożeń do E36 - 3.45. Krótszego dyfra nie ma. 316 i 318 miały 3.38

A widzisz mozliwe staje sie mozliwe gdy jestes szczesliwym posiadaczem BMW :) A tak naprawde to dowiedzialem sie ze to jest most od 1.8 IS ale od automata i ponoc to przelozenie 4.4... :)

Cytuje kolege :)

Pawel BMW e36:

niestety w e36 320 nie masz wyboru w przelozeniach, 320 ma mala glowe, duz glowa nie pasuje do tylnego wozka, przelozenie masz 3.45 takie jak w 318 i w 318is, pozniej sa dyfry od automata 318is i on ma 4,4 wiec juz jest bardzo krotki, predkosc maks to pewnie ze 160 i odcinka na 5 biegu, skolei jak dasz dluzszy dyfer np z 316 tbo tam jest 3.38 to bedzie szybszy ale wolniej bedzie przyspieszal...

-OO=[][]=OO-