Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Dziś kiedy jechałem przestał mi działać wskaźnik średniego spalania pod obrotomierzem :/ dodam że wczoraj pekł mi plastik który łaczy stopkę gazu z plastikiem w podłodze. Udało mi sie zrobić taki mały zawiaz więc działa tak samo tylko wskaźnik przestał czy to moze być coś wspólnego ze stopka od gazu.Kiedy jechałem z tą połamana to troszke to latało :/ .Proszę o pomoc pozdrawiam Rafał
Opublikowano
Mam wersjez navigacją ,na komputerze pokazuje mi temperaturę zasieg paliwa średnie spalanie itp. Ale nie działa wskaźnik średniego spalania pod obrotomierzem.A czy tam w tej stopce pod pedałem gazu nie ma jakiejś linki czy czegoś co mogło spaść albo podobnego ??
Opublikowano

może to szczegól, ale wskażnik pod obrotomierzem pokazuje chwilowe spalanie a nie średnie.

Czy coś się zmieniło? Czy ja się mylę?

Uzależniony od 325iC

Zakochany w żonie

.....ja też jeżdżę E30 z wyboru!

Opublikowano

RobertS ma rację! Pod obrotomierzem znajduje się wskaźnik spalania chwilowego. Możliwe, że uszkodził się sam wskaźnik. Osobiście nie sądzę, aby pod gazem znajdowała się jakaś linka ew. przepustnica, która steruje wskaźnikiem, ponieważ "na luzie" można wciskac gaz a wskaźnik się nie porusza (dopiero przy ruszeniu z miejsca). Tym kieruje komputer, gdyż "on" wie najlepiej ile paliwa w danym momencie potrzebuje. Podsumowując to wina albo samego wskaźnika *wada wskazówki w zegarach, lub komputera, który nie przesyła do wskaźnika danych o spalaniu.

Pozdrawiam.

///Mpower